|

Brooklyn köprüsü satılıyor

New York Valisi David Paterson 'bütçedeki açığı kapatmak için gerekirse tüm köprüleri satarız' deyince, tarihi Brooklyn Köprüsü de satış listesine alındı

Dış Haberler
00:00 - 1/08/2008 Cuma
Güncelleme: 23:55 - 31/07/2008 Perşembe
Yeni Şafak
Brooklyn köprüsü satılıyor
Brooklyn köprüsü satılıyor

ABD'de yaşanan ekonomik kriz yaşamı olumsuz yönde etkilemeye devam ederken, New York'un ilk siyahi ve görme engelli Valisi David Paterson'un soruna çözüm getirme amacıyla başvurduğu son yöntem 'şehir satılıyor' yorumlarına neden oldu. New York Post'un 'Kriz, şehri 'satış' cehennemine çevirdi' başlığıyla verdiği habere göre, fuhuş skandalıyla görevinden istifa eden Elliot Spitzer'in yerine geçen Vali Paterson, mecliste yaptığı konuşmada, genel bütçedeki açığı kapatmak için New York'un yollarının, tünellerinin ve hatta köprüklerin satılabileceğini söyledi. Valinin açıklamaları, New York'taki tarihi Brooklyn Köprüsü'nün de satılabileceği endişesine yol açarken, Demokrat vali, “Problemin kendi başına çözülmesini bekleyemeyiz. Hemen harekete geçmeliyiz” dedi.


KENDİ BAŞINA ÇÖZÜLMEZ

Paterson durumun vahametini bir örnekle ortaya koyarak, Haziran 2007'de kazancın 173 milyon dolarken, geçen ay bu rakamın 5 milyon dolara düştüğünü ve bunun da yüzde 97'lik bir gerileme anlamına geldiğini belirtti. 'Bütçedeki açık' ve 'devlet mallarının satılması' terimlerinin aynı cümlede geçmesi New Yorkluları endişelendiriyor.



16 yıl önce