|

Cinayeti dinledi gitti!

Cemal Kaşıkçı olayını soruşturan Suudi Arabistan Başsavcısı Suud El Muceb, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın ziyaretinin ardından önceki gece MİT’e gitti.

Fatih Özer
04:00 - 1/11/2018 Perşembe
Güncelleme: 03:32 - 1/11/2018 Perşembe
Yeni Şafak
Suud El Muceb
Suud El Muceb

İstanbul MİT Bölge Müdürlüğü yetkileriyle görüşen Muceb delilleri istedi. MİT, Pompeo ve Haspel’in ardından kayıtları Muceb’e de dinletti. Gece saat 00.10’da MİT binasına giriş yapan Suudi Başsavcı Muceb MİT yetkilileriyle bir araya gelerek cinayete ilişkin kısa bir görüşme gerçekleştirdi. Bir süre burada kalan Suudi Başsavcı tekrar Beşiktaş’taki kaldığı otele geri döndü.

Gece saatlerinde İstanbul MİT Bölge Müdürlüğü’ne gelen Suudi Başsavcı Muceb, MİT yetkililerinden gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın Suudi Arabistan İstanbul Başkonsolosluğu’nda infaz edilmesine ilişkin ilişkin ses, telefon ve diğer delilleri talep ettiği öğrenildi.

KAYDI DİNLEYEN ÜÇÜNÇÜ KİŞİ

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo ve CIA Direktörü Gina Haspel’in ardından Kaşıkçı cinayetinin kayıtları Suudi Arabistan Başsavcısı Suud El Muceb’e de dinletildi. Geniş güvenlik önlemleri altında gerçekleşen ziyaret sonrası Başsavcı Muceb beraberindeki heyet ile birlikte MİT Bölge Müdürlüğü’nden ayrıldı. Muceb dün ülkesine döndü.

#Suudi Arabistan
#Cemal Kaşıkçı
#Suud El Muceb
5 yıl önce