|

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Fransız gazeteciye 'Kavala' ayarı

Cumhurbaşkanı Erdoğan Fransız mevkidaşı Macron ile yaptığı basın toplantısında Fransız gazetecinin kendisine Türkiye'deki Gezi olaylarının arkasında olan Osman Kavala'yı sormasın üzerine "İstanbul'daki 2013 Gezi olaylarının perde arkasındaki, geri planındaki aktörleri olduğunu ben hanımefendiye hatırlatayım da onun üzerinde de bir çalışma yapsın, isabetli olur" dedi.

Yeni Şafak
20:53 - 5/01/2018 Cuma
Güncelleme: 21:07 - 5/01/2018 Cuma
Yeni Şafak
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Elysee Sarayı'nda gerçekleştirilen baş başa görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenledi.

Gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtlayan Erdoğan, kendisine "Suriye'deki iç savaştan 7 yıl sonra orada savaşan kişilere bu kadar silah göndermiş olmaktan dolayı pişman mısınız?" sorması üzerine sert tepki verdi.

Erdoğan, "Suriye'ye kim silah gönderdi? Sen FETÖ ağzıyla konuşuyorsun. Gazeteci gibi değil, tam FETÖ'cü gibi konuşuyorsun. Çünkü o operasyonu yapanlar FETÖ'nün savcılarıydı. Şu anda onlar içeride, hapisteler şu anda ve operasyon yaptılar. İstihbarat teşkilatlarının bu tür operasyonlara yönelik, kamyonlarla silah taşıma vesaire gibi nereye neyi taşıyacağı gibi yetkileri, hakkı vardır. Sen bana bu soruyu böyle soruyorsun da Amerika'nın 4 bin tır Suriye'ye şu anda getirmiş olduğu silahları niye sormuyorsun? Gazetecisin ya bunları da bir öğrenseydin, bunları da bir araştırsaydın, bunların üzerinde de bir dursaydın. Niye bunların üzerinde durmuyorsun? 4 bin tır... Bunları yazın. Sorularınızı sorarken bu noktada hassas olun ve bir başkasının ağzıyla konuşmayın. Bunları da kolay kolay karşınızda yutacak biri yok, onu da bilmenizi isterim. Tamamıyla bir FETÖ ağzıdır bu. FETÖ ağzıyla konuşmamayı da lütfen öğrenin." dedi.

"Kavala'nın avukatları..."

Erdoğan başka bir gazeteci 2013'teki Gezi olaylarının organizatörü ve finansörü olduğu gerekçesiyle tutuklanan Açık Toplum Enstitüsü Danışma Kurulu Üyesi olan Osman Kavala'yı sordu.

Fransız gazetecinin "Görüşmelerde hangi konulardan bahsedildi, Osman Kavala'nın ismi geçti mi?" sorusuna Erdoğan, "Kavala'nın avukatları var, iyi. Burada da demek ki bu avukatlar bayağı iş görüyorlar, çalışıyorlar ama bunlar, Türkiye'de İstanbul'daki 2013 Gezi olaylarının perde arkasındaki, geri planındaki aktörleri olduğunu ben hanımefendiye hatırlatayım da onun üzerinde de bir çalışma yapsın, isabetli olur." karşılığını verdi.

#Recep Tayyip Erdoğan
#Fransa
#Osman Kavala
6 yıl önce