|

Demirel'in ölümü dış basında

9.Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in ölüm haberi dış basında son dakika gelişmesi olarak servis edildi. New York Times gazetesi, Demirel'in soyadına vurgu yaparak, "demir el" anlamına geldiği detayına dikkat çekti.

Yeni Şafak
10:11 - 17/06/2015 Çarşamba
Güncelleme: 10:31 - 17/06/2015 Çarşamba

Demirel'in vefatını Associated Press şöyle duyurdu; "Türk siyasetinde son yarım asrın en baskın figürlerinden biri olan Süleyman Demirel hayatını kaybetti. Doktorlar, 90 yaşındaki Demirel Ankara'daki Güven Hastanesi'nde saat 02.05'te solunum yolu enfeksiyonu ve kalp yetmezliğinden öldüğünü açıkladı"



Reuters ise "Türkiye'nin iki kez ordu tarafından devrilen ve yedi kez iktidara gelen eski Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel yaşamını yitirdi" ifadesini kullandı.



France 24, Demirel'in vefat haberini siyasi hayatı boyunca iki kez askeri darbeye maruz kaldığına dikkat çekerek verdi.





NY Times'ten 'Demir el' vurgusu


NY Times, "Türkiye'de yedi dönem başbakanlık yapan ve ülkenin şiddet, ekonomik durgunluk ve askeri iktidarla mücadele ettiği yıllarda siyasete yön veren Süleyman Demirel hayatını kaybetti" dedi.



Demirel'in soyadına vurgu yapan gazete, "Demir el" kelimesinin kuvvetli bir el, güçlü bir el anlamına geldiğini söylüyor.



BBC, "Hastane yetkilileri, Türkiye'nin eski Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in 90 yaşında öldüğünü açıkladı. Sayın Demirel, 1993'ten 2000'e kadar cumhurbaşkanlığı yaptı." ifadeleriyle duyurdu.




#süleyman demirel
#demirel vefat etti
#demirel ankarada vefat etti
9 yıl önce