|

Ekmek kuyruğuna bomba

Halep’te katliamlarına devam eden Rusya ve Esed, dün yine sivilleri bombaladı. Halep kent merkezinde ekmek kuyruğunda bekleyen insanlara bomba yağdı. Saldırıda 6 sivil hayatını kaybetti. Bombardımanda muhaliflerin kontrolündeki mahallelerdeki son iki hastane de hedef alındı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 29/09/2016 Perşembe
Güncelleme: 22:52 - 28/09/2016 Çarşamba
Yeni Şafak

Halep'e yönelik saldırılar arttırılırken, Rusya ve Esed rejimi insanlık suçları işlemeye devam ediyor. Esed rejiminin kuşatmasındaki Halep kent merkezinde ekmek kuyruğunda bekleyen insanlara ve fırına bomba yağdı. Suriye'de Beşşar Esed rejiminin kuşatmasındaki Halep kent merkezinde, bir fırını hedef alan hava saldırısında 6 sivil hayatını kaybetti, 5'i yaralandı.



ALTI KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ


Halep'teki sivil savunma yetkilisi Babiris Meşal, rejime ya da Rusya'ya ait olduğunu düşündükleri bir savaş uçağının, muhaliflerin kontrolündeki Maadi mahallesinde ekmek fırınına saldırdığını söyledi. Meşal, saldırıda, ilk belirlemelere göre fırında çalışan ve ekmek için bekleyenlerden 6 kişinin hayatını kaybettiğini, 5 kişinin yaralandığını bildirdi. Tek katlı fırındaki enkaz kaldırma çalışması sürüyor.



İKİ HASTANEYİ VURDULAR


Bu arada Suriye'nin Halep kentinin muhaliflerin kontrolündeki doğu kesiminde bombardıman sürüyor. Aktivistler, son bombardımanda kentte muhaliflerin kontrolündeki mahallelerde yaralılara bakabilecek son iki hastahanenin hedef alındığını bildirdi. Hastahanelerdeki hasarın boyutu henüz bilinmiyor. BBC'ye konuşan bir aktivist, hastahanelerin hala hizmet veriyor göründüğünü söyledi. Suriye'de Amerikalılarla birlikte çalışan bir tıbbi yardım kuruluşu ise daha önce iki hastahanenin de kullanılamaz hale geldiğini açıklamıştı.





KARADAN DA SALDIRIYA GEÇTİ


Şam yönetiminden ise henüz bombardımanla ilgili bir açıklama yapılmadı. M10 hastanesinde radyolog olarak çalışan Muhammed Ebu Receb, bombardımanın sabaha karşı 04.00 sıralarında yapıldığını, yoğun bakımdaki yaralıların enkaz parçaları altında kaldığını söyledi. Birleşmiş Milletler'e bağlı Dünya Sağlık Örgütü, yaralıların tahliye edilmesi için çağrı yaptı. Öte yandan Suriye'de Esad'a bağlı askeri birlikler Halep'te muhaliflerin elindeki mevzilere karşı kara harekatı başlattı. Bu harekatın geçen hafta sonu sona eren ateşkes sonrasındaki en büyük saldırı olduğu da belirtildi.



Rusya sığınak avcısıyla vurdu


Kent merkezinin doğusunu vuran Rus savaş uçakları, en fazla tahribatı “nüfuz edici” bombalarla yapıyor. Bu tür bombalar, “sığınak avcısı” olarak da biliniyor. Haleplilerin etkisini depreme benzettikleri “sığınak avcıları”, zemine isabet etmesi halinde 5 ila 7 metre derinliğinde çukurlar açıyor.



İkizleri ayırdılar




Esed ordusu ve Rusya, Suriye'nin kuzeyindeki Halep ilinde, yaklaşık 1 aydır kuşatmada tuttukları kent merkezinin doğusunu yoğun hava saldırılarıyla vuruyor. Savaş uçaklarının önceki akşam Şear semtine yağdırdığı bombalarla 5 katlı bir bina tamamen yıkıldı. Enkaz altında kalan 4 aileye ulaşmaya çalışan sivil savunma ekipleri, uzun uğraşlardan sonra 4 kişilik Kasım ailesi tespit etti. Ancak ekipler anne Haya Ahtarini'nin (25) cansız bedenine ulaştı. Baba Hazım Şeyh Kasım ile 1 yaşındaki kızı Ayşe Şeyh Kasım'ı sağ kurtaran sivil savunma ekipleri, Sabah Şeyh Kasım ile Rağed Şeyh Kasım adlı çocukları enkazdan ağır yaralı çıkardı. Yaralalıların ve annenin cansız bedeninin sahra hastanesine getirilmesinin ardından 6 yaşındaki Sabah ve Rağed'in ikiz olduğu fark edildi. Tüm müdahalelere rağmen ikizlerden Rağed hayatını kaybetti.





#Halep
#Rusya
#Esed
8 yıl önce