|

FBI'in Halla Barakat cinayeti soruşturması talebine ret

Üsküdar'daki evlerinde öldürülen Suriye'nin önde gelen muhalif aktivisti Orouba Barakat ile 22 yaşındaki gazeteci kızı Halla Barakat'ın cinayetini FBI'ın soruşturma talebinde bulunduğu ancak Türkiye'nin bu talebi nazikçe reddettiği öğrenildi.

Yeni Şafak
01:00 - 30/11/2017 Perşembe
Güncelleme: 01:54 - 30/11/2017 Perşembe
Yeni Şafak
22 yaşındaki Halla Barakat ve annesi Orouba Barakat
22 yaşındaki Halla Barakat ve annesi Orouba Barakat

Suriyeli Orouba Barakat ve kızı Halla Barakat Üsküdar’daki evlerinde vahşice öldürülmüştü. Halla Barakat'ın ABD vatandaşı olması nedeniyle, cinayet soruşturmasına FBI'ın da dahil olmak istediği ancak bu talebin Türk Emniyeti'nce reddedildiği belirtildi.

ABD'de yayın yaban ABC News'e konuşan, Halla ve Orouba Barakat'ın ailesinden bir kişi, Türk yetkililerin ABD’nin yardım tekliflerini reddettiğini öne sürdü. Haberde, Amerikan-İslam İlişkileri Konseyi’nden FBI'ya yazılan bir mektup sonrası FBI'ın harekete geçtiği ve Türk yetkililerle görüştüğü vurgulandı.

FBI’ın Türk makamlarına yardım önerdiğini ancak Türk makamlarının yardımı nazikçe reddettiği vurgulandı.

Ne olmuştu?

Suriye'nin önde gelen muhalif aktivist Orouba Barakat ile 22 yaşındaki gazeteci kızı Halla Barakat, Üsküdar'daki evlerinde bu akşam canice katledilmişti. Orouba, Esed rejiminin cezaevi katliamlarıyla ilgili çok sayıda belgesel ve röportajı, İngilizce ve Arapça olarak dünyaya duyurmuştu.

Esed rejiminin cezaevi katliamlarını dünyaya duyurmuştu

60 yaşındaki Orouba Barakat, Suriye'deki cezaevlerinde işkence gören muhaliflerle ilgili çok önemli röportajlara imza atmıştı. Orouba, Esed rejiminin cezaevi katliamlarıyla ilgili çok sayıda belgesel ve röportajı, İngilizce ve Arapça olarak dünyaya duyurmuştu.

Suriye'de iç savaşın ardından İngiltere'ye giden Orouba Barakat, bir dönem Birleşik Arap Emirlikleri'nde yaşadıktan sonra İstanbul'a gelmişti.

Orouba Barakat'ın genç gazeteci kızı Halla Barakat ise, Huffington Post Arabi'de editör olarak çalışıyordu. 22 yaşındaki genç gazetecinin bir dönem TRT için de çalıştığı öğrenildi.

#Halla Barakat
#FBI
6 yıl önce