|

Göçmen çocuklar nerede?

Son 10 yılda onbinlerce Suriyelinin sığındığı Hollanda’ya, yıl başından bu yana 13 binden fazla Suriyeli mülteci geldi. Ölüm yolculuğuna yanlarında aileleri olmadan çıkan yüzlerce Suriyeli çocuk da var. Hollanda’da sığınma başvurusunda bulunan reşit olmayanların sayısı 2021’de 2 bini aştı.

Haber Merkezi
01:25 - 4/10/2022 Salı
Güncelleme: 01:28 - 4/10/2022 Salı
Yeni Şafak
Göçmen çocuklar nerede?
Göçmen çocuklar nerede?

Son 10 yılda onbinlerce Suriyelinin sığındığı Hollanda’ya, yıl başından bu yana 13 binden fazla Suriyeli mülteci geldi. Ölüm yolculuğuna yanlarında aileleri olmadan çıkan yüzlerce Suriyeli çocuk da var. Hollanda’da sığınma başvurusunda bulunan reşit olmayanların sayısı 2021’de 2 bini aştı. Göçmenlik ve Vatandaşlığa Kabul Dairesi, ağustosta ailesi yanında olmayan çocuklarca yapılan sığınma başvurularının 588’e ulaştığını, bunların 367’sinin Suriyeli olduğunu açıkladı. Bu çocukları, Avrupa’ya ulaştıklarında da büyük bir belirsizlik karşılıyor. Son olarak Hollanda’ya ebeveyni olmadan gelen 80 çocuğun iltica talebi uzun bir bekleyişin ardından kabul edildi. Sığınmacılar Merkez Ajansı’ndan (COA) alınan bilgilere göre çocukların yaşları 14 ila 17 arasında değişiyor. Çocukların ailelerine kavuşma ihtimalinin düşük olduğuna dikkat çeken aktivistler, binlerce çocuğun akıbetinin belirsiz olduğunu belirtiyor.

BEBEKLER ÖLÜYOR

Geçen ay 150 Suriyeli çocuk Ter Apel konaklama merkezinde toplandı. Burada da en büyük mağduriyeti refakatçisi olmayan çocuklar yaşıyor. İnsan Hakları Yüksek Komiseri Dunja Mijatovic, Ter Apel’deki olumsuz şartlar nedeniyle 1 bebeğin öldüğünü söyledi. Avrupa Konseyi, Hollanda Bakanlar Konseyi’ne yazdığı mektupta sığınmacıların insan haklarının risk altında olduğu vurgulandı.

#Göçmen
#Suriye
#Hollanda
2 yıl önce