|

İlk hedefimiz Münbiç

Fırat’ın doğusuna yönelik harekat öncesi Yeni Şafak’a konuşan ÖSO Komutanı Zekeriya Karslı, PKK’dan temizlenecek ilk bölgenin Münbiç olacağını kaydetti.

Fatih Özer
04:00 - 19/12/2018 Çarşamba
Güncelleme: 02:24 - 19/12/2018 Çarşamba
Yeni Şafak
Özgür Suriye Ordusu bileşenlerinden Cephet'ül Şam grubu komutanı Zekeriya Karslı (Sağdan 2)
Özgür Suriye Ordusu bileşenlerinden Cephet'ül Şam grubu komutanı Zekeriya Karslı (Sağdan 2)

Fırat'ın doğusu için harekât haritası hazırlandı. Harekatın en önemli kısmını yaklaşık 6 bin teröristin barındığı Münbiç oluşturuyor.

Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) bileşenlerinden Cephet'ül Şam grubu komutanı Zekeriya Karslı, harekât planlamalarına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.


"Aylardır hazırlanıyoruz. Yol haritasını hazırladık. İlk hedefimiz terör örgütünün yapılandığı Münbiç olacak. PKK'lı teröristlerin bölgeye tuzakladıkları mühimmatları, kazdıkları tünelleri ve kaçış güzergâhlarını haritaya döktük" diyen Karslı, şunları söyledi:

"Bölgedeki teröristlere ABD açık destek veriyor. Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı Harekâtları sırasında destek gizliydi ancak bu harekât öncesi desteğini açık olarak gösteriyor. PKK, ABD'nin harekat boyunca kendisine arka çıkacağını sanıyor. Bu çok yanlış. ABD harekatın başlamasının hemen ardından desteğini çekerek bölgeden ayrılacaktır. Bizim için çok kapsamlı ve başarılı bir harekat olacak. Aynı anda açılacak çok sayıda cephede PKK'yı zayıflatacağız. Buralardan girerek içeride kısa sürede kontrolü sağlayacağız. Elimizde her noktanın koordinatı bulunuyor. Yapılan son iki harekâtta ÖSO askeri deneyim kazandı, bu da bizim işimizi kolaylaştıracak. Bölgedeki Türk, Kürt, Türkmen ve Arap sivillerin tahliyesi için koridor oluşturulacak. Sivillere yönelik hiçbir zarar verilmeyecek. Şuan PKK bölgede bulunan halkı rehin almış durumda. Biz de onları kurtaracağız. Nereyi vuracağımızı ve nasıl ilerleyeceğimizin planları tamamlandı. Bir tek sivilin dahi burnu kanamadan terör bölgesinden güvenli bölgelere taşınacaklar."

#ÖSO
#Fırat
#Münbiç
#Harekat
#Zekeriya Karslı
5 yıl önce