|

İran’da sudan bahane büyüyor

İran’da su protestolarına sahne olan petrol zengini Huzistan eyaletinde kriz sürüyor. Selmanzade, Ramhürmüz ve Ebulfars’ta kirli içme suyundan kaynaklanan zehirlenme vakaları 350’ye ulaştı. Ahvaz Milletvekili Cevad Kazım Neseb, “Günümüzün en büyük sorunu içme suyudur” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 3/07/2018 Salı
Güncelleme: 01:10 - 3/07/2018 Salı
Yeni Şafak
İran’da Huzistan uyarısı: Güvenlik sorunu yaşanır
İran’da Huzistan uyarısı: Güvenlik sorunu yaşanır

İran’da su protestolarına sahne olan petrol zengini Huzistan eyaletinde kriz sürüyor. İran’ın resmi haber ajansı IRNA’ya konuşan Ramhürmüz İlçe Sağlık Müdürü Şükrüllah Selmanzade, Ramhürmüz ve Ebulfars bölgelerinde kirli içme suyundan kaynaklanan zehirlenme vakalarının 350’ye ulaştığını söyledi. İran Meclisi Ahvaz Milletvekili Cevad Kazım Neseb ise, devam eden krizin ulusal güvenlik sorununa dönüşeceği uyarısında bulundu. İran Meclisi’nde konuşan Neseb, “Sıcaklık yaklaşık 55 derece, su yok. Hürremşehr ile Abadan kentlerinin planlı düzenlemelerinin ve restorasyon çalışmalarının yapılmamasıyla işsizlik bir araya gelince Huzistan eyaletinde güvenlik sorunu ortaya çıkıyor” dedi.

‘TAHAMMÜL KALMADI’

Yetkilileri göreve çağıran Neseb, “Huzistan halkı 8 sene İran-Irak savaşına sabretti. Ama merhametsizliğe daha fazla tahammülleri kalmadı” ifadelerini kullandı. Sazlıkların kurutulmasıyla meydana gelen kum fırtınalarının halkın en büyük sorunları arasında yer aldığına dikkati çeken Neseb, “Günümüzün en büyük sorunu içme suyudur. Huzistan bölgesindeki suların çoğu tuzludur” dedi.

  • İran Sivil Savunma Kurumu Başkanı General Gulamrıza Celali ise ilginç bir iddiada bulunarak, İran'a gelen bulutların kısırlaştırıldığını söyledi. Bazı ülkelerin ekonomik savaş alanında düşman olduğu ülkenin çevre faktörlerine zarar vermekten geri durmadığını belirten Celali, "İsrail ve komşu ülkelerden biri, İran'a giren yağmur bulutlarını yağmaması için kısırlaştırıyor. Bunun yanı sıra bulut ve kar hırsızlığıyla karşı karşıyayız" ifadelerini kullandı.
#İran
#Kriz
6 yıl önce