|

İşgalci İsrail yenilgiyi sindiremedi: Ateşkes görüşmelerine geri dönüyor

Terör devleti İsrail'in savaş kabinesi, Gazze Şeridi'nde aldıkları yenilginin üzerine bir toplantı yaptı. Hamas ile müzakerelerin tekrar yürütülmesi kararı alındı. Karar, Kahire'deki arabuluculara bildirildi.

Semih Kara
10:43 - 23/05/2024 Perşembe
Yeni Şafak

İşgalci İsrail'in savaş kabinesi, dün gece bir toplantı yaptı. Toplantıda Hamas ile müzakerelerin yeniden başlayıp başlanmayacağı tartışıldı.


Terör devleti masaya dönüyor


Savaş kabinesi, Hamas ile müzakerelerin yeniden başlaması yönünde karar aldı. Kararın yanı sıra İsrail'in masadaki tutumunda da belirli bir seviyede esneklik uygulanabileceği kararlaştırıldı. İsrailli müzakere ekibine, kabinede alınan kararları Kahire'deki arabuluculara iletmeleri talimatı verildi.



Hamas'ın direnişine dayanamadılar


Terör devleti, bir önceki görüşmelerde katı ve sert bir tutum sergilemiş ve masadan ayrılmıştı. Ardından Refah, Zeytun mahallesi ve Cibaliye'ye yapılan saldırıda İsrail, Hamas'ın direnişiyle karşı karşıya kaldı. Kassam Tugayları'nın, Gazze Şeridi'nin hemen her bölgesinde işgalci İsrail askerlerini ve askeri araçlarını hedef alarak bunu kamuoyuyla paylaşması, kararın alınmasında etkili oldu.


Bir Kassam mücahidi, İsrail tankına bomba yerleştiriyor.

Rehine videosu paylaşmışlardı


Terör devletinin masaya dönme kararı almasında etkili olan bir diğer faktör ise dün paylaşılan rehine videosu. Hamas dün, 7 Ekim'de Nahal Oz bölgesine sızarak ele geçirdikleri rehinelerin videosunu yayınlamıştı. Hem dünyanın hem de İsrail'deki rehine ailelerinin tepkisini üzerine çeken İsrail yönetimi, ateşkes görüşmeleri için masaya dönmek zorunda kaldı.

#Ateşkes
#Refah
#Gazze
#Hamas
#El Kassam Tugayları
#İsrail
24 gün önce