|

IŞİD mevzisinden PYD’liler çıkıyor

Türkiye, IŞİD'e karşı başlattığı Fırat Kalkanı Operasyonu için sınırı geçince karşısında terör örgütü PKK'nın uzantısı YPG'yi buldu.

Yeni Şafak ve
04:00 - 31/08/2016 Çarşamba
Güncelleme: 23:15 - 30/08/2016 Salı
Yeni Şafak

Tanklar sınırı geçmeden önce DEAŞ mevzilerini topçu atışlarıyla ve havadan F-16 taarruzlarıyla yerle bir eden TSK unsurları, tanklarla sınırı geçince, büyük hezimet yaşayan DEAŞ unsurları gizlendi ve kaçtı.



AMERİKA SÖZ VERDİ!


Türkiye, ÖSO güçlerinin DEAŞ ile mücadelesine destek verirken, operasyonlar kapsamında, DAEŞ mevzileri olarak bilinen yerlerde YPG ile karşılaştı. ABD'nin “PYD çekilecek” sözüne binaen mevzileri ve sığınakları bilinmesine rağmen YPG/PYD unsurlarını vurmayan TSK unsurları, sık sık YPG saldırılarıyla karşı karşıya kalıyor. Tanklara yönelen saldırılar karşısında da YPG unsurları etkin bir şekilde vuruluyor. Operasyon planlandığı gibi devam ederken, Suriye'nin kuzeyini teröristlerden temizlemek üzere gerekli adımlar atılıyor. Münbiç ötesinde de TSK'nın karşısına çıkan PYD güçlerine karşı Türkiye, şuana kadar, ABD'nin verdiği “Çekilecekler” sözüne binaen etkili bir operasyon düzenlemiş değil. TSK, Fırat Kalkanı Harekatını, İHA'lar ve istihbari unsurlarca tespit edilen DEAŞ hedeflerini topçu atışları ve F-16'larla yerle bir ederek başlattı. Ardından tankçı birlikler Suriye sınırını geçti. Operasyonun ilk gününde TSK desteğindeki ÖSO savaşçıları Cerablus'u ele geçirdi.


#DEAŞ
#ÖSO
#Fırat Kalkanı Operasyonu
8 yıl önce