İsrail’in nihai hedefi Türkiye

Yeni Şafak, Yılmaz Bilgen
04:00, 21/05/2018, Pazartesi
Yeni Şafak
İsrail’in nihai
hedefi Türkiye
​Emekli Tuğamiral Soner Polat

Emekli Tuğamiral Soner Polat, İsrail’in işgaline direnen Filistinli gençlerin vatanlarıyla birlikte Anadolu’nun muhafızları olduğunu söyledi. Polat, “İsrail’in son dönemde yaptığı tüm tatbikatların açıklanmayan nihai hedefi Türkiye’dir” yorumunu yaptı.

Emekli Tuğamiral Soner Polat, emperyal aktörlerin Ortadoğu’da istediklerini elde etmeleri halinde yönlerini Anadolu’ya çevireceğini söyledi. Filistin’in Türkiye’nin meselesi olduğunu belirten Polat, Münbiç’e işaret etti: Suriye’de ABD-PKK-İsrail denklemine karşı elde ettiğimiz kazanımlar, Filistin-Kudüs hattını büyük oranda etkileyecektir.

Yeni Şafak’a açıklamalarda bulunan emekli Tuğamiral Soner Polat, İsrail’le işbirliği yapan Suud ve BAE Veliaht Prensleri ile Mısır’ın darbeci Devlet Başkanı Sisi için “Tasmalı hainler” nitelemesinde bulundu. Polat, “Trump, Netanyahu, M. Bin Selman, A. Sisi ve M. Bin Zayed sadece kendi halkları için değil, tüm insanlık için tehlikeli birer figür halini aldılar” dedi.

YÖNLERİNİ TÜRKİYE’YE ÇEVİRİRLER

Bölgede yaşanan gelişmelerin olağan dışı boyut kazandığını vurgulayan Polat, Filistin cephesinin tarihte olduğu gibi bugün de birinci savunma hattımız olduğunu kaydetti: Irak, Suriye, Libya ve Tunus’u karmaşaya mahkum eden emperyal aktörler şayet Şam ve devamında Humus, Halep, Deyrizor, Haseke, Rakka hattında istediklerini elde ederlerse kesinlikle durmayacak, yönlerini Anadolu’ya çevirecekler. Bunu da DEAŞ, FETÖ ve PKK gibi ürettikleri terör unsurları ile değil, doğrudan yapacaklar. 100 yıl önce de böyle olmuştu. Filistin tam anlamı ile Türkiye’nin meselesidir.

FİLİSTİNLİ GENÇLER ANADOLU’NUN MUHAFIZI

Emekli Tuğamiral Soner Polat, “Filistin’de İsrail işgali ve zulmüne direnen gençler için onlar aslında yalnızca vatanlarını değil, aynı zamanda Anadolu’nun da muhafızlarıdır” dedi. Türkiye’nin tüm gücü ile Filistin direnişinin yanında olması gerektiğini vurgulayan Polat, “Bu konuda zaafiyet göstermek, Anadolu içlerinde İsrail füzeleri ile yüzleşmek sonucunu doğurabilir” diye konuştu. Siyonist devletin Suriye’de kat ettiği her aşamanın onları Türkiye’ye biraz daha yaklaşma şansı vereceğini belirten Soner Polat, “Bizim için Aynel Arab, Afrin, Münbiç neyse Gazze de odur” dedi.

EGEMENLİK PAZARLIK KONUSU OLAMAZ

Filistin’in öncelikli gündem olduğunu ancak Münbiç, Tel Abyat, Kandil, Sincar ve Aynel Arab perspektifini kaybetmememiz gerektiğine işaret eden Polat, “Münbiç ve diğer terör koridoru konusunda hassasiyetlerimizi korumak ve bu bölgeleri terörden arındırmak zorundayız. Bu bizim egemenlik sorunumuz ve bu konuda herhangi bir pazarlık olmaz. Bizim Suriye’de ABD-PKK-İsrail denklemine karşı elde ettiğimiz kazanımlar, Lübnan, Körfez, Mısır denkleminde olduğu kadar Filistin-Kudüs hattını da büyük oranda etkileyecektir” dedi.

Sayfa Sonu
Türkiye’nin Birikimi. Uluslararası Medya Grubu.

Türkiye’nin gündemini belirleyen haber kaynağına hoş geldiniz! Tarafsız, dinamik ve derinlemesine habercilik anlayışıyla Yeni Şafak, okuyucularına güncel gelişmelerin ötesinde bir deneyim sunuyor. Siyaset ve ekonomiden kültür-sanat ve spor dünyasına kadar geniş bir yelpazede sunduğu haberlerle, hem Türkiye’de hem de dünyada neler olup bittiğini anında öğrenin. Dijital platformlarıyla her an, her yerden en doğru bilgiye ulaşın; Yeni Şafak’la gündemi yakalayın!

Sosyal medyada bizi takip edin
Mobil Uygulamaları indirin

Gündemi cebinizde taşıyın! Yeni Şafak’ın mobil uygulamalarıyla, en güncel haberlere anında ulaşın. Siyasetten ekonomiye, spordan kültür-sanat dünyasına kadar geniş bir içerik yelpazesi parmaklarınızın ucunda! Hem iOS, hem Android hem de Huawei cihazlarınızda kolayca indirerek, günün her anında en doğru bilgiye hızlıca erişin. Hemen indirin, dünyadaki gelişmeleri kaçırmayın!

Kategoriler
Albayrak Medya

Maltepe Mah. Fetih Cad. No:6 34010 Zeytinburnu/İstanbul, Türkiyeiletisim@yenisafak.com+90 212 467 6515

YASAL UYARI

BIST isim ve logosu 'Koruma Marka Belgesi' altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri iDealdata Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.

Tüm hakları saklıdır © Net Medya 2026