|

Kandil sivilleri kalkan olarak kullanıyor

Türkiye’nin Erbil Başkonsolosu Mehmet Akif İnam, terör örgütü PKK’nın Kuzey Irak’taki kamplarına yapılan hava saldırılarını önlemek için sivilleri kalkan olarak kullandığını belirterek, sivillerin örgütün bulunduğu bölgelerden uzaklaşması gerektiğini söyledi.

Yeni Şafak ve
03:00 - 10/05/2016 Salı
Güncelleme: 00:46 - 10/05/2016 Salı
Yeni Şafak

Türkiye'nin Erbil Başkonsolosu Mehmet Akif İnam, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nde (IKBY) yer alan Erbil İl Meclisi'ni ziyaret ederek, oradaki yetkililer ile bir araya geldi. Görüşmeden sonra İl Meclisi Başkanı Ali Reşit ile ortak bir basın toplantısı düzenleyen İnam, Türkiye'nin bölgedeki terör örgütleriyle mücadelesine değindi. Türkiye'nin herkes gibi barışı istediğini vurgulayan İnam "Geçmişte bu barışın tesis edilmesi için neler yaptığımızı ve Türkiye'nin attığı adımları çok iyi biliyorsunuz. Türkiye'nin şu anda yaptığı terörle mücadeledir. Sadece PKK ile değil aynı zamanda IŞİD ve diğer aşırı sol örgütlerle ciddi anlamda bir mücadele halinde" diye konuştu.



TÜRKİYE DİKKAT EDİYOR


Türkiye'nin Kuzey Irak'ta PKK'nın kamp ve üslerine yaptığı hava saldırılarında sivillerin korunmasına özellikle dikkat ettiğini belirten İnam, "Türkiye'nin Kuzey Irak'ta yaptığı hava operasyonlarında sivillerin zarar görmemesi için gerekli tüm hassasiyetler gösterilmektedir. Gelen istihbaratlar en iyi şekilde değerlendirilip, en üstün teknoloji kullanılıyor. Sivillerin zarar görmemesi için gerekli her şey yapılmaktadır" dedi.



SİVİLLER KORUNMALI


Terör örgütü PKK'nın, kendi kamplarına yapılan hava saldırılarını önlemek için sivilleri kalkan olarak kullandığını vurgulayan İnam, "Sivillerin örgütün bulunduğu bölgelerden uzaklaşması gerekiyor” diye konuştu.



İstenen vize siyasi amaçlı değil


Başkonsolos Mehmet Akif İnam Iraklı vatandaşların Türkiye'ye seyahat etmeleri için getirilen vize zorunluluğu hakkında bilgi verdi: “Irak'taki vatandaşların Türkiye'ye seyahat etmeleri için istenilen vize siyasi amaçlı değil, ancak önceki yıl meydana gelen olaylardan kaynaklanıyor. Yasa dışı göç ve güvenlik problemlerini engellemek adına alınmış bir karardı. Irak ve özellikle görev yerim olan Kürdistan Bölgesi ile ticari ve turizm ilişkilerimizi zora sokmak gibi bir niyetimiz kesinlikle yoktur. Tam tersine bu ilişkileri geliştirmek arzusundayız. Bu süreçte vize meselesinin bir sorun olmasını arzu etmiyoruz.”



#Mehmet Akif İnam
#Erbil Başkonsolosu
#Kuzey Irak
#Erbil İl Meclisi
8 yıl önce
default-profile-img