|

Kandil’de 14 hedef imha edildi

Mehmetçik, Kuzey Irak’ta 30 kilometre kadar derinliğe inerken F-16’lar da terör örgütünün yönetim merkezi Kandil’e bomba yağdırıyor. Genelkurmay dün 14 hedefin vurulduğunu duyurdu. İmha edilen hedefler arasında, PKK’lı teröristlerin kullandığı sığınak, barınak, silah mevzileri ve mühimmat depoları bulunuyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 11/06/2018 Pazartesi
Güncelleme: 01:35 - 11/06/2018 Pazartesi
Yeni Şafak
Harekatla birlikte devam eden operasyonlarda farklı bir aşamaya geçildi.
Harekatla birlikte devam eden operasyonlarda farklı bir aşamaya geçildi.

Kuzey Irak’ın 30 kilometre kadar içine giren Mehmetçik’e havadan F-16’lar destek veriyor. İki haftadır devam eden hava desteğine dün bir yenisi eklendi. Genelkurmay Başkanlığı, Kandil’de 14 hedefin vurulduğunu açıkladı.

Tük Silahlı Kuvvetleri’nin ekim ayında sessizce başlattığı Kandil operasyonun büyük bir aşama kaydedildi. Sınırdan 30 kilometre kadar Kuzey Irak’a ilerleyen Mehmetçik’e havadan F-16’lar ve İHA’lar destek veriyor. İki haftadır yoğun olarak operasyonlara katılan jetler, dün örgüte büyük bir darbe vurdu. Genelkurmay, harekatta 14 hedefin yerle bir edildiğini açıkladı.

14 HEDEF VURULDU

Türk Silahlı Kuvvetlerince (TSK), yoğun hava harekatının düzenlendiği Irak'ın kuzeyindeki Kandil'de bölücü terör örgütüne ait 14 hedefin imha edildiği belirtildi. Genelkurmay Başkanlığından yapılan bilgilendirmeye göre, Irak'ın kuzeyindeki Kandil'e yoğun hava harekatı düzenlendi. Harekatta bölücü terör örgütü mensuplarınca sığınak, barınak, silah mevzisi ve mühimmat deposu olarak kullanılan 14 hedef imha edildi.

ASKERLER 30 KM İÇERİDE

Başbakan Binali Yıldırım geçen hafta yaptığı açıklamada Türk askerlerinin sınırının 30 kilometre kadar içeriye girdiğini söylemişti. Kandil’de 11 tane üs kurduklarını kaydeden Yıldırım, terör tehdidinin geldiği noktalara operasyon yapılacağı sinyalini vermişti. Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli de yaptığı açıklamada operasyonların Mahmur’a kadar uzayabileceğini dile getirmişti.

#Kuzey Irak
#PKK
#TSK
6 yıl önce