|

Katar'dan rest

Katar, 4 Arap ülkesinin ablukayı kaldırmak için öne sürdüğü 13 maddelik talep listesini reddetti. Dışişleri Bakanı Al-Sani, taleplerin gerçekçi ve mantıklı olmadığını söyledi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 25/06/2017 الأحد
Güncelleme: 06:15 - 25/06/2017 الأحد
Yeni Şafak
Katar'dan rest​
Katar'dan rest​

Katar, 4 Arap ülkesinin 13 maddelik talep listesini reddetti. Katar Dışişleri Bakanı Şeyh Muhammed bin Abdulrahman El-Sani, taleplerin gerçekçi ve mantıklı olmadığını söyledi. ABD ve İngiltere’nin bu taleplerin mantıklı olmasını istediğini de hatırlatan El-Sani, 4 Arap ülkesinin bunu yerine getirmediğini söyledi. Taleplerin Katar’la ilgili meselenin terörle mücadele olmadığını gösterdiğini ifade eden El-Sani, Katar’ın egemenliğinin kısıtlanmaya ve dış politikasının bağımlı hale getirilmeye çalışıldığını dile getirdi. Suudi Arabistan, Mısır, BAE ve Bahreyn’in 13 maddelik listesinde Türkiye’nin Katar’daki askeri üssünü kapatması da yer alıyordu.


Ankara’dan
itidal çağrısı

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Körfez’de yükselen tansiyonu düşürmek için dür 3 ayrı telefon görüşmesi yaptı. Katar Dışişleri Bakanı Jassim Al Thani, Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Adil Bin el-Cubeyr ve Katar Savunma Bakanı Muhammed el-Atiyye ile ayrı ayrı telefonda görüşen Çavuşoğlu, telefon görüşmesinde taraflara itidal çağrısını yineledi.



#Katar
٪d سنوات قبل