|

Katil İsrail'in çocuklara söylettiği katliam şarkısına tepki yağdı: Apar topar videoyu sildiler

İsrail'de yaşları 6 ile 12 arasında değişen çocuklara, 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü'nde 'Gazze'yi yok edin' çağrısı yapan şarkı söyletildi. Katliam şarkısına dünyanın dört bir yanından tepki yağdı. İsrail Kamu yayıncısı apar topar videoyu kaldırdı.

14:18 - 21/11/2023 Salı
Yeni Şafak
İsrail'in soykırımını adeta itiraf eden sözlere sahip şarkı büyük tepki çekti.
İsrail'in soykırımını adeta itiraf eden sözlere sahip şarkı büyük tepki çekti.

Kendisine Sivil Cephe adını veren İsrailli örgüt, çocukların Gazze'deki yıkımı kutladığı ve 'bir yıl sonra orada hiçbir şey kalmayacak' sözlerine ev sahipliği yapan bir şarkı hazırladı.

Gazze Şeridi yakınlarındaki topluluklardan tahliye edilen çocuklara söyletilen şarkıya dünyanın dört bir yanından tepki yağdı.

Times of Israel 'şarkı sözlerinin yanı sıra çocuklar tarafından söylenmesi nedeniyle hem İsrail içinde hem de yurt dışında eleştirilere maruz kaldı' dedi.


İsrailli gazete bu gelişmeyi ‘İsrailli çocukların ülkenin düşmanlarını 'ortadan kaldırma' şarkısını söylediği klip öfke yarattı’ başlığı ile okurlarına sundu.


Şarkının sözleri arasında "IDF, gamalı haç taşıyanları ortadan kaldırmak için sınırı geçiyor", "Hepsini yok edeceğiz" ve "Tüm dünyaya göstereceğiz" gibi cümleler de yer alıyor.


Şarkı, sosyal medyada "İsrailli çocuklar Gazze hakkında soykırım şarkısı söylüyor", "Çocuklarını böyle mi yetiştiriyorlar?" gibi yorumlarla paylaşıldı.

Tepkiler üzerine İsrail Kamu yayıncısı apar topar videoyu kaldırdı.



#İsrail
#Filistin
#Gazze
#Şarkı
7 ay önce