|

Kulübe siparişi

Fırat'ın doğusuna yönelik harekât hazırlıklarında sona gelinirken terör örgütü PKK, işgal ettiği bölgelerde tahkimatı sürdürüyor. Bölge halkının terk ettiği sınır köylerindeki evleri delik deşik eden örgüt, hendek, çukur ve kanallar açıp bunları da beton tünellerle birbirine bağlıyor.

Kıymet Sezer
04:00 - 20/12/2018 Perşembe
Güncelleme: 02:38 - 20/12/2018 Perşembe
Yeni Şafak
Bölgeye TIR'larla zırhlı nöbet kulübeleri getiriliyor.
Bölgeye TIR'larla zırhlı nöbet kulübeleri getiriliyor.

İş makineleri eşliğinde yoğun çalışma yürüten teröristler, sıkça döşediği mayınlarla da Türk Silahlı Kuvvetleri'nin taarruzunu yavaşlatmayı ve birlikleri sabote etmeyi düşünüyor. Sokakların üzerlerini brandalarla kapatan PKK'lılar, yerleşim alanlarında boşaltılan evlere de patlayıcılar yerleştirerek meskûn mahal operasyonlarını zorlaştırma gayesi güdüyor.

Mardin'in Nusaybin ilçesinin Suriye'deki sınır komşusu olan Kamışlı'da teröristler hendek kazıp toprak yığınları oluştururken bir yandan da bölgeye TIR'larla zırhlı nöbet kulübeleri getirtiyor. Görüntülere yansıyan kulübelerin kurşun geçirmez malzemeden yapıldığı belirtiliyor.

Sınır hattında PKK'nın bu hazırlıkları sürerken örgütün temel destekçisi ABD askerleri ise Türkiye hududundan 15 kilometre kadar güneye çekildi.

#PKK
#Hendek
#Kulübe
#Kamışlı
#TIR
5 yıl önce