|

Merkel diz çöktü

Alman basını, Merkel’in Cumhurbaşkanı Erdoğan karşısında diz çöktüğünü yazdı. Neue Osnabrücker Zeitung, “Batılı politikacılar, Erdoğan’ın önünde küçüldükçe o daha fazla güç kazanıyor” yorumunu yaptı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 6/09/2016 Salı
Güncelleme: 01:34 - 6/09/2016 Salı
Yeni Şafak

Alman basını dün Türkiye ile Almanya arasındaki ilişkileri düzeltme yolunda atılan adımları ele alan haber ve analizlere yer verdi.


Neue Osnabrücker Zeitung gazetesi, Almanya hükümetinin meclisin Ermeni kararını yorumlayış şeklini ele aldığı haberinde mülteci krizinin Türkiye'ye koz kazandırdığını dile getirdi.



İKİ GÜN SONRA


“Başbakan Merkel, Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın önünde diz çöktükten iki gün sonra Ankara'dan olumlu haberler geldiğini açıkladı” denilen haberde; Merkel'in, Erdoğan'la yaptığı görüşmenin ardından, Alman milletvekillerinin İncirlik üssünü ziyareti konusunda olumlu gelişmeler olduğunu söylediği hatırlatıldı.



KEYİF KAÇIRICI


Haberde şöyle denildi:


“Bu iyi bir haber. Alman silahlı kuvvetleri 'parlamentonun' ordusu olduğu için parlamenterler gönderdikleri askerlerin hangi şartlar altında görev yaptıklarını kontrol etmek zorunda. Ancak bu iznin çıkmasında rol oynayan şartlar keyif kaçırtıcı. Bundan sonra kim bilir neler olacak? Kesin olan, Almanya ve Avrupa Birliği'nin Türkiye ile mülteci mutabakatına varmakla şantaja açık hale geldiğidir. Cumhurbaşkanı Erdoğan bundan adamakıllı yararlanıyor ve Batılı politikacılar önünde küçüldükçe o daha fazla güç kazanıyor.”


#Neue Osnabrücker Zeitung
#Merkel
#Alman basını
8 yıl önce