|

Mescid-i Aksa’da bayram TV Net’te

Müslümanların ilk kıblesi Mescid-i Aksa’da kılınacak bayram namazı TV Net ekranlarından canlı yayınlandı. Namazın ardından özel isimler Tv Net izleyicileriyle buluştu.

Yeni Şafak
02:00 - 17/07/2015 Cuma
Güncelleme: 11:32 - 17/07/2015 Cuma
Yeni Şafak

TVNET, Ramazan Bayramını Mescid-i Aksa'da karşılıyor. Bayram namazı TV Net'ten canlı yayınlandı. Yüz binlerce Müslümanın katılımı ile kılınacak Bayram namazının ardından düzenlen özel yayına Türkiye, Kudüs Başkonsolosu Büyükelçi Mustafa Sarnıç, Kudüs Eski Başmüftüsü İkrime Sabri, Mescid-i Aksa Vakfı yöneticisi ve Mescid-i Aksa İmamı Ömer El Kisvani, Anadolu Ajansı Kudüs Temsilcisi Turgut Alp Boyraz katıldı. Her yıl, başta Gazze olmak üzere Filistin'in her yerinden Mescid-i Aksa'ya gelmek için yola çıkan yüzbinlerce Filistin'liye bir çok engel çıkartan ve izin vermeyen İsrail'e rağmen, Müslümanlar yüz binlerce cemaatten oluşan saflar oluşturarak bayram namazlarını eda etti.



SOKAKLARDA COŞKU


Siyonist işgal rejiminin tüm engellemelerine rağmen her yıl Kudüs'te ve Mescidi Aksa'da büyük bir Ramazan ve ardından bayram heyecanı yaşanıyor. Bayram namazlarını Mescid-i Aksa'da kılmak isteyen onbinlerce Filistinli Aksa'ya akın etti. Müslümanların bayramda Aksa'ya ulaşmalarını engellemek isteyen işgal güçlerinin yine Kudüs'ü adeta bir askerî karargâha dönüştüreceği tahmin ediliyor. Ancak tüm engellemelere rağmen camiye çıkan cadde ve sokakların namaza gelenlerle doldu.



#TVNET
#Ramazan Bayramı
#Mescid-i Aksa
9 yıl önce