|

Mezheple aldatma harita ile tehdit

Irak’ın kuzeyinde etnik temelli devlet ilanı için gün sayan ABD-İsrail destekli Mesud Barzani, bölgede etkin Türkmen ve Arap aşiret liderleriyle görüşme trafiği başlattı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 15/09/2017 vendredi
Güncelleme: 10:45 - 15/09/2017 vendredi
Yeni Şafak
ABD'nin sömürge valisi Brett McGurk, Barzani ile yaptığı görüşmede referandumla ilgili akıl verdi
ABD'nin sömürge valisi Brett McGurk, Barzani ile yaptığı görüşmede referandumla ilgili akıl verdi

Neçirvan ve Mesud Barzani doğrudan görüştüğü Arap aşiret liderleri ve Türkmen kanaat önderlerine, İran ve Şii tehlikesine dikkat çekerek Sünni blokun temsilcisi olarak kuracakları terör devletine destek istiyor. Kerkük Türkmenlerinden, Türkmeneli İnsan Hakları Derneği Onursal Başkanı Nefi Demirci, “Kendisini ‘yüzyıllık Kürdistan davasının neferi’ olarak gösteren Barzani şu an ortaya mezhep kartını sürdü ancak Arap ve Türkmenler nezdinde bu tuzak işlemez, bu çok ucuz bir aldatmaca” derken, Irak Türkmen Cephesi Kerkük Temsilcisi Adil Selbi, “Bölgede gerginliğin dozu artıyor. Barzani’nin Kerkük ziyaretinde tanklar ve zırhlı araçlar eşliğinde bölge halkına verilen gözdağı ileride kurulacak terör devletinin baskıcı yüzünü şimdiden ortaya koyuyor” ifadelerini kullandı. Mesud ve Neçirvan Barzani’nin toplantılarda kendilerine üst düzey görevler de teklif ettiğini açıklayan Musul ve Kerkük’teki isimler, bu teklifleri kimsenin kabul etmediği bilgisini de verdi.

  • Akıl verdi
  • ABD'nin sömürge valisi Brett McGurk, Barzani ile yaptığı görüşmede referandumla ilgili akıl verdi. McGurk, görüşmede uluslararası yasal dayanağın sağlanması için referandumda gözlemciler ve BM’nin olması gerektiğini Barzani'ye hatırlattıklarını kaydetti.

#Irak
#Barzani
#Kerkük
il y a 7 ans