|

Mısır halkı Suriye'ye yardım topluyor

İskenderiye'de Suriyeli mülteciler için 1 milyon cüneyh yardım toplandı

00:00 - 1/08/2012 Çarşamba
Güncelleme: 22:57 - 1/08/2012 Çarşamba
Yeni Şafak
Mısır halkı Suriye'ye yardım topluyor
Mısır halkı Suriye'ye yardım topluyor

Mısır'ın İskenderiye şehrinde Tabipler Birliği'ne bağlı İnsani Yardım Komisyonu'nun verilerine göre, Suriyeli mülteci aileler için toplanan yardımların miktarı 1 milyon cüneyhe (yaklaşık 170 bin dolar) ulaştı.


İskenderiye'deki İnsani Yardım Komisyonu Genel Danışmanı İslam Nassar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Yardımlar ailere kira ya da gıda yardımı şeklinde aylık olarak yapıldığı, şimdiye kadar İskenderiye'deki 200 aileye yardım edildiğini bildirdi.



Nassar, kira ve gıda yardımının yanı sıra çocuklar için 3 bin karton süt ve çocuk bezi, ilaç, aşı ve tıbbi tedavi ihtiyaçlarının da karşılandığını kaydetti.


Nassar, kriz sona erip Suriyeli mülteciler sağ salim memleketlerine dönünceye kadar İskenderiye'deki hayırseverleri Suriyeli ailelere yardım konusunda birlik olmaya çağırdı.



Öte yandan, şu ana kadar Mısır'daki Suriyeli sığınmacıların sayısıyla ilgili resmi bir istatistik bulunmuyor. Konuyla ilgili AA muhabirine açıklama yapan Mısır'daki Suriyeli mültecilerden sorumlu İbrahim el-Kahira, Halep ve Şam gibi kentlerden gelen 820 ailenin oluşturduğu yaklaşık 9 bin Suriyelinin Kahire ve çevre kentlere göç ettiğini belirtti.

BM Mülteciler Yüksek Komiserliği, ülkede ayaklanmanın başladığı Mart 2011'den bu yana 127 binden fazla Suriye vatandaşının şiddet olaylarından dolayı komşu ülkelere sığındığını açıkladı.  

 



12 yıl önce