|

Münbiç’te 7 bin terörist

TSK operasyonları sonrası Afrin'den çıkarılan PKK'lı teröristlerin 3 bini Münbiç'e yerleşti. Münbiç Yerel Meclisi eski Başkanı Münzir el-Sellel, Yeni Şafak'a yaptığı açıklamada, Münbiç bölge genelinde toplam 7 bin PKK'lının bulunduğunu, bunlardan 3 bininin ise Afrin'den kaçanların oluşturduğunu söyledi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 8/06/2018 Cuma
Güncelleme: 02:34 - 8/06/2018 Cuma
Yeni Şafak
PKK üst yöneticisi gibi çalışan ve ‘sömürge valisi’ olarak nitelenen McGurk, katliam şebekesini yıllardır bilfiil yönlendiriyor.
PKK üst yöneticisi gibi çalışan ve ‘sömürge valisi’ olarak nitelenen McGurk, katliam şebekesini yıllardır bilfiil yönlendiriyor.

ABD'nin, tamamı PKK üyelerinden oluşan 'yerel meclis'i kullanarak Münbiç'e ilişkin yeni bir oyalama süreci başlattığını dile getiren Sellel, şöyle konuştu: "50 bin Münbiç'li, PKK teröründen dolayı evlerini terk etti. Türkiye'ye sığınan Münbiçliler şimdi eve dönüş hazırlığı yapıyor. Bu insanların tüm ev ve arazilerine şu an PKK el koymuş durumda. Elimizde tüm terör mağdurlarının listesi var ve PKK'nın çekilmesi ile bu sivillerin dönüş süreci başlayacak."

'BİR ŞEKİLDE KALACAĞIZ'

"DEAŞ bahanesiyle ABD himayesinde Münbiç'e giren PKK'lılar 2 yıldır halkın ev, arazi, para ve ürünlerini yağmalıyor. Afrin'den kaçan ve Münbiç'e yerleşen 3 bin PKK'lı ise halka daha fazla zulmetmeye başladı. Halkın elinde kalan son varlıklarına da el koyuyorlar; ev, hastane, okul, fırın, market ayrımı yapmadan yağmalıyorlar. Tüm bu yağma faaliyeti ABD'lilerin gözü önünde oluyor. PKK'nın Münbiç'ten çekilme sürecine paralel olarak ABD, Aseliyye ve Ballı köylerine destek güç gönderiyor. Ayrıca Münbiç'teki terör kamplarında ABD'li uzmanlar eğitim vermeye devam ediyor. Örgüt içi mesajlarda 'panik yapmayın, Münbiç'te bir şekilde kalacağız' deniliyor. Ayrıca yine örgüt içerisinden aldığımız bilgiler, yeni bir oyalama taktiği uygulandığı yönünde. ABD'liler teröristlere 'kazanımlarınızı koruyacağız' diye söz veriyorlarmış."

Katil orada

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu’nun Washington temaslarının ardından ABD Başkanı Trump’ın özel temsilcisi Brett McGurk, soluğu Münbiç’te aldı. PKK üst yöneticisi gibi çalışan ve ‘sömürge valisi’ olarak nitelenen McGurk, katliam şebekesini yıllardır bilfiil yönlendiriyor. McGurk, 6 Haziran Çarşamba günü Münbiç’e gelerek PKK yöneticileriyle bir toplantı yaptı. McGurk’ün teması sonrası örgüt kanadından yapılan açıklamada, “Münbiç Askeri Meclisi göreve (işgale) devam edecektir” denilmesi dikkat çekti.

#PKK
#Münbiç
#Terör
6 yıl önce