Nijerya'da difteriyle savaş: Yaklaşık 5 milyon çocuk aşılandı

Muhammet Emre Kömürcü
18:28, 20/10/2023, Cuma
AA
Nijerya'da difteriyle savaş: Yaklaşık 5 milyon çocuk aşılandı
Kuşpalazı olarak da bilinen difteri, "corynebacterium diphtheriae" adlı mikroorganizmanın boğaz, burun, göz ve deriye yerleşmesiyle ortaya çıkıyor. Bulaşıcı olan hastalık, ölüme yol açabiliyor.

Nijerya Ulusal Sağlık Hizmetleri Ajansı (NPHCDA) Direktörü Faisal Shuaib gazetecilere açıklamalarda bulundu. Hükümetin ülkede yayılmakta olan difteri salgınına karşı kapsamlı mücadele yürüttüğünü belirten Shuaib, çalışmalar kapsamında 4,8 milyonun üzerinde çocuğun aşılandığını bildirdi.

Hükümetin ülkede artan difteri salgınına karşı çeşitli çalışmalar yürüttüğünü belirten ve ülkede şimdiye kadar 4,8 milyondan fazla çocuğun difteriye karşı aşılandığını kaydeden Shuaib, "Bunlardan 1,7 milyonu 6 aylık ile 4 yaş, geri kalanlar ise 5 ile 14 yaş arasında çocuklar." ifadesini kullandı.

Shuaib, devam eden aşılama programının çocukların hayatlarının korunmasında somut bir fark yarattığını belirterek, ülkede difteri hastalığı vakalarında halihazırda istikrarlı bir düşüşe tanık olunduğunu sözlerine ekledi.

Nijerya'da son 10 ayda 9 bin 478 difteri vakası tespit edildi ve bu süre zarfında 600'den fazla kişi hayatını kaybetti.

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), Nijerya'da artan difteri vakaları nedeniyle ülkede ikinci salgın dalgasının yaşandığını doğrulamıştı.

Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF), salgınla mücadele kapsamında eylülde bu ülkeye 9,3 milyon doz aşı göndermişti.


Yorumlar
Avatar

Sitemizde paylaştığınız yorumlar, diğer kullanıcılar için değerli bir kaynaktır. Lütfen farklı görüşlere ve diğer kullanıcılara saygılı olun. Kaba, saldırgan, aşağılayıcı veya ayrımcı ifadeler kullanmaktan kaçının.

Sayfa Sonu
Türkiye’nin Birikimi. Uluslararası Medya Grubu.

Türkiye’nin gündemini belirleyen haber kaynağına hoş geldiniz! Tarafsız, dinamik ve derinlemesine habercilik anlayışıyla Yeni Şafak, okuyucularına güncel gelişmelerin ötesinde bir deneyim sunuyor. Siyaset ve ekonomiden kültür-sanat ve spor dünyasına kadar geniş bir yelpazede sunduğu haberlerle, hem Türkiye’de hem de dünyada neler olup bittiğini anında öğrenin. Dijital platformlarıyla her an, her yerden en doğru bilgiye ulaşın; Yeni Şafak’la gündemi yakalayın!

Sosyal medyada bizi takip edin
Mobil Uygulamaları indirin

Gündemi cebinizde taşıyın! Yeni Şafak’ın mobil uygulamalarıyla, en güncel haberlere anında ulaşın. Siyasetten ekonomiye, spordan kültür-sanat dünyasına kadar geniş bir içerik yelpazesi parmaklarınızın ucunda! Hem iOS, hem Android hem de Huawei cihazlarınızda kolayca indirerek, günün her anında en doğru bilgiye hızlıca erişin. Hemen indirin, dünyadaki gelişmeleri kaçırmayın!

Kategoriler
Albayrak Medya

Maltepe Mah. Fetih Cad. No:6 34010 Zeytinburnu/İstanbul, Türkiyeiletisim@yenisafak.com+90 212 467 6515

YASAL UYARI

BIST isim ve logosu 'Koruma Marka Belgesi' altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri iDealdata Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.

Tüm hakları saklıdır © Net Medya 2026