|

PKK silah zoruyla hendek kazdırıyor

Türkiye’nin her nktasından sınır hattına asker-mühimmat sevkiyatı aralıksız sürerken, Münbiç’i güney hattından saran 5 bin 500 kişilik Hamza Tümeni’nin komutanı Seyf Ebubekir, PKK işgalinde bulunan kentteki son durumu Yeni Şafak’a anlattı.

Fatih Özer
04:00 - 14/01/2019 Pazartesi
Güncelleme: 01:43 - 14/01/2019 Pazartesi
Yeni Şafak
Hamza Tümeni komutanı Seyf Ebubekir
Hamza Tümeni komutanı Seyf Ebubekir

Terör örgütünün bölgedeki sivilleri zorla ağır işlerde çalıştırdığını belirten Ebubekir, “PKK Münbiçli sivilleri hendek ve barikat kurmak için silah zoruyla çalıştırıyor” dedi.

Zor şartlarda yaşam mücadelesi veren halkın haraca bağlandığını söyleyen Ebubekir, “Münbiç halkı terör örgütüyle iç içe yaşamak zorunda bırakıldı. Örgüt şehirden çıkışları engellediği için siviller sınırdan dışarı çıkamıyor.
Yaklaşan operasyon öncesi ise haraç oyunu yeniden devreye sokuldu. Örgüt ‘yüksek haraç verenleri koruyacağını’ az haraç verenleri ise ‘korumayacağını’ söylüyor.
Böylece aldıkları haraç miktarını katlıyorlar” dedi.

AĞIR İŞLER SİVİLLERE

Operasyon öncesi sınır hattı boyunca ABD korumasında bölgeye hendek kazanların büyük kısmının sivil halktan kişiler olduğunu belirten Ebubekir, “Özellikle haraç vermeyenler götürülüyor, bunlara hendek kazdırıyorlar. İHA ve SİHA’ların görüntü almasını engellemek için Münbiç içerisindeki sokak ve caddeleri brandayla kapatan örgüt bu işlemlerde de sivilleri kullanıyor.
Sınırdan kaçmaya çalışan olursa ölümle tehdit ediliyorlar. ‘Eğer Münbiç sınırlarını terk ederseniz evleriniz yağmalanır, geride kalan akrabalarınız öldürülür ve bir daha asla evlerinize geri dönemezsiniz’ diyorlar
” şeklinde konuştu.

AYAKLANMA KORKUSU

Türkiye’nin büyük operasyona başlaması halinde PKK’nın halkın ayaklanmasında korktuğunu aktaran Ebubekir, şunları söyledi:

  • “Bölge halkından sürekli mesaj alıyoruz. Bizlere, gördükleri zulümden biran önce kurtulmak istediklerini söylüyorlar. İsyan çıkarmamaları konusunda PKK tarafından sürekli tehdit edildiklerini belirtiyorlar. Örgüt ABD’nin de geri çekilmeye başlamasının ardından ne yapacağını şaşırdı. Köşeye sıkışmış durumdalar. Büyük bir korku ve çaresizlik içerisindeler.”
#Seyf Ebubekir
#PKK
#Münbiç
5 yıl önce