|

PKK’ya anladığı dilden hitap edilmeli

ÖSO komutanları, PKK’ya karşı tek çarenin savaş olduğunu söyledi. Şam Cephesi Tümeni komutanlarından Ebu Şakir, PKK’ya anladığı dilden hitap edilmesi gerektiğini hatırlatarak “Afrin bunun en iyi kanıtı” dedi. ÖSO komutanlarından Ahmed Cadır ise “Bu işgalin hedefine ulaşmasına izin vermeyeceğiz” ifadelerini kullandı.

Yılmaz Bilgen
04:00 - 10/04/2019 Çarşamba
Güncelleme: 02:02 - 10/04/2019 Çarşamba
Yeni Şafak
Özgür Suriye Ordusu  (Arşiv)
Özgür Suriye Ordusu (Arşiv)

Özgür Suriye Ordusu saflarında savaşan komutanlar Yeni Şafak’a konuştu. Şam Cephesi Tümeni Komutanlarından Ebu Şakir, “PKK, savaşmadan Münbiç’ten gitmeyecek” derken ÖSO Komutanı Ahmed Cadır ise “Sadece Münbiç savaşçılarından oluşan bir güç dahi PKK’yı def etmeye yeter” diye konuştu.

ABD ISRARI PKK’YA YARADI

ABD’nin 2016 yılı Haziran-Temmuz ayından bu yana ‘PKK bölgeden çıkacak’ yalanına dikkat çeken Ebu Şakir, geçen 3 yılda, istihbarat, emniyet, askeri yapı ve nüfus ve ekonomik açıdan örgütün güçlendiğini belirtti. ABD’nin diplomasi ısrarının örgüte yaradığını ve PKK’nın burada kökleştiğini anlatan Ebu Şakir, “2014’te Münbiçliler olarak DEAŞ’ı nasıl hezimete uğrattıysak şimdi PKK’yı da kökünden sökebiliriz” dedi. Zeytin Dalı Harekatı’na katılan isimlerden Ebu Şakir, "ABD projesi başarısız olacak, PKK yenilecek ve Münbiç’in yeniden Münbiçlilere ait olması engellenemeyecek. PKK’ya anladığı dilden hitap edilmeli. Afrin bunun en iyi kanıtı" şeklinde konuştu.

FIRINLARIMIZI YAKTILAR

Ahmed Cadır, "PKK fırınlarımızı yaktı. İlçede şu an yalnızca bir fırın var ve ancak halkın yüzde 40’ının ihtiyacına cevap verebiliyor. Sağlık hizmetleri sıfır düzeyde. Şehir hastanesi dahil tüm sağlık merkezleri kapatıldı. Siviller tedavi için Fırat Kalkanı bölgesine geliyorlar. Bu durum daha fazla devam etmeyecek, etmemeli" dedi.

  • Münbiçlilerin olmadığı bir Münbiç hayali
  • ÖSO komutanlarından Ahmed Cadır, askeri işgali ekonomik ve coğrafi istilaya dönüştürmek için ABD-PKK ittifakının olağanüstü çaba sarf ettiğini söyledi ve şu bilgileri verdi: “Münbiç ve çevresinde yüzlerce dönüm arazi ve binlerce eve farklı bölgelerden gelen PKK’lılar yerleştirildi. Bölgemizde yer alan tüm militanlar ülke dışından ve Münbiç harici yerleşim birimlerinden getirilen PKK militanları. İlçe merkezi ve çevre köylerde 65 bin kişi sürgün edildi. Müniçlilerin olmadığı bir Münbiç hedefliyorlar. Ancak biz bu işgalin hedefine ulaşmasına izin vermeyeceğiz. Yalnızca Münbiçli direnişçilerden oluşan 8 bin kişilik bir ordu hazır.”
#ÖSO
#Ebu Şakir
#PKK
#Şam Cephesi Tümeni
#Ahmed Cadır
5 yıl önce