Ruslar intikam alıyor

.
01:00, 21/02/2000, PazartesiG: Güncelleme: 12:28, 08/01/2014, Çarşamba
Yeni Şafak
Ruslar intikam alıyor
Ruslar intikam alıyor

5 AYI aşkın bir süredir Çeçenistan'a saldıran Rus ordusu, mücahitlerin direnişi karşısında verdikleri ağır kayıpların intikamını almak için sivillere yönelik akıl almaz katliamlar gerçekleştiriyorlar. Bölgede tam bir terör estiren Rus askerleri, Katir-Yurt köyünde 400 sivili makineli tüfeklerle kurşuna dizdi.

http://cdn.yenisafak.net/site/d3_1aff2185d.jpg

GROZNİ- 5 ayı aşkın bir süredir Çeçenistan'a saldıran Rus ordusu, Çeçen mücahitlerin direnişi karşısında verdikleri ağır kayıpların intikamını almak için sivillere yönelik akıl almaz katliamlar gerçekleştiriyorlar. Önceki gün iki Rus helikopterinin Çeçen savaşçılar tarafından düşürülmesi, 38 Rus askerinin öldürülmesi ve çatışmalar sırasında ağır kayıplar vermesinin ardından Ruslar, Urus-Martan bölgesinde inanılmaz katliamlar yaptılar. Bölgede tam bir terör estiren Rus askerlerinin, Katir-Yurt köyünde 300-400 sivili makineli tüfeklerle kurşuna dizdiğini belirten Çeçen kaynakları, köydeki evlerin çoğunun yıkıldığını ya da ateşe verildiğini açıkladılar. Mücahitlere geçici olarak ev sahipliği yapan Çeçen siviller ise Ruslar tarafından soğukkanlılıkla öldürüldü. Benzeri bir katliamın Gekhi-Chu köyünde de gerçekleştirildiğini kaydeden Çeçenler, sivillerin öldürüldüğünü ve genç kızların tecavüze uğradığını söylediler.

Sivillerin gözlerini oydular

Ayrıca, Ranch Şatu-Urus Martan yolunda iki gencin öldürüldüğü belirtildi. Gençleri öldürmeden önce gözlerini oyan Rus askerleri birinin parmağındaki yüzüğü almak için parmağı kökünden kesti. Sivil erkekleri tutuklayan Ruslar, tutukluların her bir ayağını farklı bir zırhlı araca bağlıyor. Daha sonra bu araçlar farklı yönlere doğru hareket ediyor ve kurbanlar parçalanarak can veriyor. Pek çok kişiyi sudan bahanelerle ya intikam ya da rüşvet için tutuklayan Ruslar'ın, Mozdok'taki Rus karargahında işkence odaları kurdukları belirtiliyor. Hayatta kalan kurbanların çoğunun ciddi yaralanma ve kronik hastalıklara maruz kaldığı kaydediliyor. Gerby Kouz köyü yakınların da oluşturulan esir kampında yaklaşık 500 Çeçen bulunduğunu belirten mücahitler, işkence gören insanların çığlıklarının çoğu zaman birkaç yüz metre öteden duyulduğunu söylediler. Ayrıca halkın gözünü korkutmak için mücahitlere destek veren kişilerin hapsedileceği ve işkenceden geçirileceği yönünde bildiriler dağıtılıyor ve anonslar yapılıyor.

Başlıklar :
Sayfa Sonu
Türkiye’nin Birikimi. Uluslararası Medya Grubu.

Türkiye’nin gündemini belirleyen haber kaynağına hoş geldiniz! Tarafsız, dinamik ve derinlemesine habercilik anlayışıyla Yeni Şafak, okuyucularına güncel gelişmelerin ötesinde bir deneyim sunuyor. Siyaset ve ekonomiden kültür-sanat ve spor dünyasına kadar geniş bir yelpazede sunduğu haberlerle, hem Türkiye’de hem de dünyada neler olup bittiğini anında öğrenin. Dijital platformlarıyla her an, her yerden en doğru bilgiye ulaşın; Yeni Şafak’la gündemi yakalayın!

Sosyal medyada bizi takip edin
Mobil Uygulamaları indirin

Gündemi cebinizde taşıyın! Yeni Şafak’ın mobil uygulamalarıyla, en güncel haberlere anında ulaşın. Siyasetten ekonomiye, spordan kültür-sanat dünyasına kadar geniş bir içerik yelpazesi parmaklarınızın ucunda! Hem iOS, hem Android hem de Huawei cihazlarınızda kolayca indirerek, günün her anında en doğru bilgiye hızlıca erişin. Hemen indirin, dünyadaki gelişmeleri kaçırmayın!

Kategoriler
Albayrak Medya

Maltepe Mah. Fetih Cad. No:6 34010 Zeytinburnu/İstanbul, Türkiyeiletisim@yenisafak.com+90 212 467 6515

YASAL UYARI

BIST isim ve logosu 'Koruma Marka Belgesi' altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri iDealdata Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.

Tüm hakları saklıdır © Net Medya 2026