|

Sisi'yi protesto eden gazetecinin vatandaşlığı tehlikede

Mısır'da darbeyle başa gelen Cumhurbaşkanı Abdulfettah Es-Sisi'yi, Almanya Başbakanı Angela Merkel ile düzenlediği basın toplantısında protesto eden gazeteci Fagr Eladly, Mısır vatandaşlığının alınmasının söz konusu olduğunu iddia etti.

Yeni Şafak
16:53 - 5/06/2015 Cuma
Güncelleme: 13:59 - 5/06/2015 Cuma
AA

Eladly,yaptığı açıklamada, protestodan dolayı vatandaşlığının alınması için Mısır'da kendisinin mahkemeye verildiğini söyledi.



"Mısır vatandaşlığımın alınmak istendiğini dün öğrendim" diyen Eladly, bunun beklenen bir durum olduğunu belirtti.



Mısır'da eleştirel düşünmeye izin verilmediğini ifade eden Eladly, "Mısır'daki durumu eleştirenlere böyle yapılıyor. Bu orada kural. Hainlik olarak bakılıyor" değerlendirmesinde bulundu.



Şu an buna karşı ne yapacağını bilmediğini, ayrıntıları Mısır'dan öğreneceğini dile getiren Eladly, Mısır'da ne söyleyeceklerini ve orada nasıl bir karar verileceğini bekleyeceğini, avukatıyla da hukuki durumu değerlendireceğini kaydetti.



Tıp öğrencisi olan Eladly, aynı zamanda "Rheinwelle" radyosunda çalışıyor.



Sisi, Almanya'ya ziyareti kapsamında Başbakan Merkel ile görüşmüş ve ardından düzenlenen basın toplantısında Eladly tarafından protesto edilmişti.



Merkel ve Sisi kürsüden ayrıldığı sırada soru yöneltmek isteyen gazeteci Eladly soru sormasına izin verilemeyince "O bir katil" diye slogan atmış ve "Rabia" işareti yapmıştı.



#mısır
#mısır sisi
#sisiyi protesto etti
9 yıl önce