|

Tam teçhizat siperdeyiz

Münbiç sınırında mevzilenen ve sayıları 20 bini aşan birliklerin Münbiç’e 13 kilometre mesafedeki bekleyişi sürüyor.

Yılmaz Bilgen
04:00 - 8/01/2019 Salı
Güncelleme: 02:33 - 8/01/2019 Salı
Yeni Şafak
Adnan Hacı Muhammed
Adnan Hacı Muhammed

Yeni Şafak’a konuşan Münbiç Askeri Meclisi Başkanı Adnan Hacı Muhammed, “Harekat konusunda hiç bir değişiklik yok, tam teçhizat siperdeyiz. Münbiç kurtulmadan kimse evine dönmeyecek. Biz sebat içerisinde ve kararlılıkla bekliyoruz, Münbiç’te halkımızın evine dönmesini engelleyecek sayısız entrika çevriliyor. Şam’ın girişimleri yanında Mısır, Fas, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ve Suudi Arabistanlı paralı askerlerden oluşacak gücün Münbiç’e getirilmesi ile ilgili faaliyetler de devam ediyor” dedi.

DÜŞMAN KABUL EDER SAVAŞIRIZ

  • Mısır, BAE ve Suudi Arabistan merkezli ‘Arab Gücü’ girişimini son derece tehlikeli bir oyun olarak nitelendiren Muhammed şunları söyledi: “Bu oyunun aktörlerini uyarıyoruz. Şayet Münbiç ya da diğer PKK bölgelerine terör örgütünü himaye amaçlı bir güç gelirse onları düşman kabul eder tereddütsüz savaşırız.”

ESED MÜNBİÇ’E GİREMEYECEK

“Allah’ın izniyle Esed ve yağmacı şebbihalar Münbiç’e giremeyecek. Hem Türk Ordusu hem Suriye Milli Ordusu saflarında binlerce Kürt, Arap ve Türk var. Bizi biraraya getiren şey düşmanımızın ortak olması. Halkımızı katleden, süren ve topraklarımızı teröre teslim eden rejimler ve onların piyonları bizim ortak düşmanımız.”

#Adnan Hacı Muhammed
#Münbiç
#Harekat
#Siper
5 yıl önce