|

Tel Abyad’a silah akıyor

ABD’den yaklaşık 19 bin TIR dolusu silah-cephane yardımı alan PKK, Türk askerinin girmeye hazırlandığı Tel Abyad’a yığınak yapmaya başladı. Sınırda sipere dönüştürülen evlerin altı mühimmat dolu. Muhalif komutan İmed Said, bölge halkının ‘bir kıvılcım beklediğini’ söylüyor.

Yılmaz Bilgen
04:00 - 1/11/2018 Perşembe
Güncelleme: 08:30 - 1/11/2018 Perşembe
Yeni Şafak
PKK, Türk askerinin girmeye hazırlandığı Tel Abyad’a yığınak yapmaya başladı.
PKK, Türk askerinin girmeye hazırlandığı Tel Abyad’a yığınak yapmaya başladı.

Terör örgütü PKK, bombalarla vurulan Tel Abyad’a son 48 saattir yoğun miktarda silah sevk ediyor. Rakka’nın kuzey komşusu olan ilçede teröristler, sevk ettikleri cephaneyi Türkiye’nin sınır hattında sipere dönüştürdüğü evlere ve kazdığı tünellere yerleştiriyor. PKK’nın bölgeye naklettiği silah ve mühimmatın tamamını ABD’nin DEAŞ bahanesiyle verdikleri oluşturuyor. ÖSO Şark Cephesi komutanlarından Albay İmed Said, sınırdaki Zor Mağar bölgesiyle başlayan, sonrasında Ayn el-Arab ve Tel Abyad’la devam operasyon zincirini Yeni Şafak’a değerlendirdi. Münbiç, Tel Abyad ve Ayn el-Arab’da yüzbinlerce insanın ‘sadece bir kıvılcım beklediğini’ belirten muhalif komutan, bir tek Türk askerinin dahi sınırı geçmesi durumunda PKK’lı teröristlerin bölgede birkaç saat dahi tutunamadan Resulayn’a kaçacağını söyledi. ÖSO komutanlarından İmed Said, Mehmetçiğin operasyonlara başlamasıyla bölgedeki ABD ve Fransız güçlerinin orayı terk etmek zorunda kalacağına işaret etti.


ÇEKİLMEK ZORUNDALAR

İmed Said, 3 yıldır işgal altında tutulan bölgede halkın 7’den 70’e terör unsurlarına büyük bir ders vermek için sabırsızlandığını ifade etti. Bu konuda aşiretler arasında da ittifak olduğuna vurgu yapan Said, Tel Abyad ilçesinde 2 ABD üssü olduğuna dikkat çekerek şunları söyledi: “ABD, PKK terör örgütünü himayede ısrar ederse suç işlemiş olur. Halkta biriken bu öfke ve işgal karşıtı tepkiye rağmen ABD bu örgütün arkasında duramaz. Tel Abyad-Tel Semin ve Ayn İsa güneyi 93. Tugay bölgesinde 2 adet ABD askeri üssü var. Buna ek olarak Çelebiye ve Sırrin’de iki Fransız karargahı bulunmakta. TSK ve ÖSO güçlerinin askeri müdahaleye başlamasıyla bu noktalardan ABD ve Fransız güçlerinin çekilmesi gerekiyor. Nizami bir devlete ve milyonlarca Suriyelinin iradesine karşı açık bir terör yapılanmasını desteklemeye devam edemezler.”

  • Hemen Ayn el Arab’a koştular
  • Türkiye’nin Ayn el Arab civarına yaptığı yoğun bombardımandan hemen sonra ABD’liler bir konvoyla şehre geldi. PKK’lı teröristlere moral vermek ve hasar tespiti yapmak amacıyla saat 15.30’da gelen Koalisyon güçlerinde görevli ABD’li askerler arazi araçlarıyla objektiflere böyle yansıdı.
#Tel Abyab
#İmed Said
6 yıl önce