|

Türk diplomatı şehit eden Mazlum Dağ ve 3 terörist yakalandı

Türk Diplomat Osman Köse'yi Erbil’de yemek yediği sırada silahlı saldırıda şehit eden terörist Mazlum Dağ ve beraberindeki üç kişi Kuzey Irak'ta yakalandı. HDP’li Milletvekili Dersim Dağ’ın abisi olan Mazlum Dağ'ın yakalandığı sırada sakallarını kestiği görüldü. Güvenlik güçlerinin Dağ ve diğer teröristleri yakalamak için 18 ayrı adrese eş zamanlı operasyon düzenlediği öğrenildi.

Sertaç Aksan
16:45 - 20/07/2019 Cumartesi
Güncelleme: 17:13 - 20/07/2019 Cumartesi
Yeni Şafak
Türk Diplomat Köse'yi şehit eden terörist Mazlum Dağ'ın yakalandıktan sonraki ilk fotoğrafı.
Türk Diplomat Köse'yi şehit eden terörist Mazlum Dağ'ın yakalandıktan sonraki ilk fotoğrafı.

Türk Diplomat Osman Köse'yi silahlı saldırıda şehit eden terörist Mazlum Dağ'ın ve saldırıya karışan üç kişi Kuzey Irak'ta sağ olarak yakalandı.

Erbil'e bağlı Lübnan Köyü'nde gerçekleştirilen operasyonda terörist Dağ'ın ele geçirildiği kaydedildi.

Mazlum Dağ'ın yakalandığı operasyonun yanı sıra bölgede farklı bir operasyon daha gerçekleştirildiği ve bu kapsamda Erbil'de diplomatımızı şehit eden saldırıya karışan 3 teröristin daha ele geçirildiği öğrenildi.

Dağ'ın yakalandıktan sonra yerel güvenlik güçlerince servis edilen fotoğrafında sakallarını kestiği gözlendi.

Erbil'de bir restoran Diplomat Osman Köse'nin silahlı saldırıda şehit edilmesinin ardından başta Milli İstihbarat Teşkilatı olmak üzere Türk güvenlik kurumları ve Irak'taki mevkidaşları çok yoğun bir arama çalışmasına başladı.

MİT süreci yönetti

İlk andan itibaren bölgedeki kameraların görüntüleri inceleyen ve katilin kimliğini çok kısa sürede tespit eden MİT, Erbil Emniyet Müdürlüğü ile koordineli bir şekilde süreci yürüttü.

Geçtiğimiz güne kadar terörist Dağ'ın telefonundan gelen sinyali takip eden MİT ekibi, teröristin muhtemel konumunu belirledi.

Bugün sabah saatlerinde öncelikle bir köye düzenlenen operasyonda olaya karışan 2 teröristi yakalayan güvenlik güçleri, bu isimlerin verdiği bilgilerin ardından Dağ'ın yakalanması için çemberi iyice daralttı.

18 ayrı adres eşzamanlı baskın

18 ayrı adres eş zamanlı operasyon düzenleyen güvenlik güçleri, bu adreslerden birinde terörist Mazlum Dağ'ı kıskıvrak yakaladı.

Elleri kelepçeli bir şekilde burada ilk fotoğrafı çekilen Dağ'ın terör saldırısının ardından ilk iş olarak sakallarını kestiği dikkatlerden kaçmadı.

HDP'li vekilin kardeşi çıkmıştı

HDP Milletvekili Dersim Dağ'ın ağabeyi olan Mazlum Dağ (27), yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre, Erbil'de bir kafede çalışıyor gibi gözüküyordu ama örgütün sözde istihbarat biriminde görevliydi.

Saldırıdan kısa süre önce defalarca Mahmur'a giden Dağ'ın, talimatı kampa gelen Kandil elebaşlarından aldığı, saldırının da burada planlandığı tespit edildi.

#Osman Köse
#Erbil
#Terörist
#Mazlum Dağ
#MİT
#Operasyon
5 yıl önce