|

Türk savaş uçakları Sincar'da PKK kamplarını vurdu

Terör örgütü PKK'nın Kandil'e alternatif merkez karargah haline dönüştürmeye çalıştığı Sincar bölgesinde terör karargah ve kontrol noktaları Türk Savaş uçakları tarafından vuruldu. TSK'nın düzenlediği operasyonda kırmızı listede aranan PKK/KCK bölücü terör örgütünün sözde yürütme konseyi üyesi ve Sincar Sorumlusu Mam Zeki Şengali kod adlı İsmail Özden etkisiz hale getirildi. Sınır ötesine düzenlenen operasyona Hakkari'de PKK'lı teröristlerce şehit edilen 11 aylık Bedirhan Mustafa Karakaya'nın adı verildi.

Yılmaz Bilgen
22:10 - 15/08/2018 Çarşamba
Güncelleme: 23:30 - 15/08/2018 Çarşamba
Yeni Şafak
TSK, hava harekatında PKK'nın Sincar sorumlusu İsmail Özden'i etkisiz hale getirdi.
TSK, hava harekatında PKK'nın Sincar sorumlusu İsmail Özden'i etkisiz hale getirdi.

Terör örgütü PKK'nın Kandil'e alternatif merkez karargah haline dönüştürmeye çalıştığı Sincar bölgesinde terör karargah ve kontrol noktaları Türk Savaş uçakları tarafından vuruldu.

Terör kamplarına yönelik bombardımanların Irak Başbakanı İbadi'nin Ankara ziyareti sonrası gerçekleşmesi Ankara ve Bağdat arasında bu yönde kararlar alındığı şeklinde yorumlanıyor.

Sincar bölgesi PKK 'nin alternatif merkezi olma dışında ABD kara yardımlarının geçiş noktası olma özelliği de taşıyor.

Geçtiğimiz aylarda ABD, Sincar bölgesine iki üs kurdu. Bölgede 60 ila 100 arasında değişen ABD kuvveti bulunuyor. Kandil operasyonu sonrası 2 binden fazla PKK'lı da Sincar'a yerleşti. Sincar ilçe merkezi ve dağlık bölgelerinde 4 binden fazla PKK militanı bulunuyor. PKK bölgede YBŞ adı ile faaliyet yürütüyor.

Sincar sorumlusu etkisiz hale getirildi

Türk Silahlı Kuvvetleri, operasyona ilişkin yaptığı açıklama terör örgütünün Sincar sorumlusu Mam Zeki Şengali kod adlı İsmail Özden'in etkisiz hale getirildiğini belirtti.

TSK, açıklamasında "TSK ve MİT tarafından 15 Ağustos 2018 tarihinde gerçekleştirilen müşterek operasyonla, kırmızı listede aranan PKK/KCK bölücü terör örgütünün sözde yürütme konseyi üyesi ve Irak kuzeyi Sincar Sorumlusu Mam Zeki Şengali kod adlı İsmail Özden etkisiz hale getirilmiştir." ifadelerini kullandı.





Avrupa'da da faaliyet yürüttü

Terörist Özden, 1992-1996 yılları arasında Avrupa'da faaliyet yürüttü. 1996'da "PKK üyesi olmak" ve "Türklere ait iş yerlerine saldırıda bulunmak" suçlarından Almanya'da tutuklanan Özden, 1998'de tahliye edildi. KCK yürütme konseyi üyesi olan Özden, 2018'de sözde KCK Sincar eyalet sorumluluğuna getirildi.



PKK'nın en yaşlı üyelerinden 66 yaşındaki Özden'in etkisiz hale getirildiği operasyonla, PKK/KCK'ya yönelik sınır ötesinde yürütülen başarılı operasyonlara bir yenisi daha eklendi.

Operasyonla etkisiz hale getirilen PKK/KCK Yürütme Konseyi Üyesi İsmail Özden yurt dışında etkisiz hale getirilen kırmızı listedeki ilk terörist oldu.

Operasyona şehit Bedirhan'ın adı verildi

"Terörle kaynağında mücadele" kapsamında Sincar'a gerçekleştirilen operasyonla ilk terör saldırılarını 15 Ağustos 1984'te düzenleyen ve bu tarihi her yıl propaganda malzemesi olarak kullanan PKK'nın sınır ötesindeki sözde lider kadrosuna 15 Ağustos'ta ağır bir darbe indirilmiş oldu.

Öte yandan Sınır ötesine düzenlenen operasyona Hakkari'de PKK'lı teröristlerce şehit edilen 11 aylık Bedirhan Mustafa Karakaya'nın adı verildi.

İbadi Türkiye'ye geldi

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün Irak Başbakanı Haydar el-İbadi'yi kabul etti. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde basına kapalı gerçekleştirilen kabul, yaklaşık 1 saat 15 dakika sürdü.

#TSK
#Sincar
#Irak
6 yıl önce