|

Türkiye Prag Büyükelçisi Bigalı: İkili ilişkiler bozulabilir

Salih Müslüm'ün serbest bırakılmasına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Türkiye Prag Büyükelçisi Ahmet Necati Bigalı, "Hiç beklemediğimiz bir karardı. Türkiye'de geçmiş yıllarda birçok terör eyleminde dahli bulunan Salih Müslüm'ün böyle serbest bırakılmasını üzüntüyle karşılıyoruz. Maalesef Çek mahkemesi, ikili ilişkimize, müttefiklik ilişkimize ters bir karar almıştır." ifadelerini kullandı.

Yeni Şafak
14:02 - 27/02/2018 mardi
Güncelleme: 14:33 - 27/02/2018 mardi
Diğer
Türkiye Prag Büyükelçisi Ahmet Necati Bigalı
Türkiye Prag Büyükelçisi Ahmet Necati Bigalı

Türkiye Prag Büyükelçisi Ahmet Necati Bigalı, Salih Müslüm'ün serbest bırakılmasına ilişkin yaptığı açıklamada, "Hiç beklemediğimiz bir karardı. Türkiye'de geçmiş yıllarda birçok terör eyleminde dahli bulunan Salih Müslüm'ün böyle serbest bırakılmasını üzüntüyle karşılıyoruz. Bu karardan memnun değiliz. Bu, Avrupa suçluların iadesi sözleşmesin aykırı bir karar oldu. Maalesef Çek mahkemesi, ikili ilişkimize, müttefiklik ilişkimize ters bir karar almıştır. Bu kararın ikili ilişkilere olumsuz yansımaları olabilir. Uluslararası hukuk işletilmemiştir, diplomatik olarak kınıyoruz." ifadelerini kullandı.

"NATO müttefikliğine sığmayan bir karar"

Bigalı, "Büyükelçilik olarak üzüntümüzü bildireceğiz. Bunun hukuka aykırı bir karar olduğunu, dostluk ilişkilerine, NATO müttefikliğine sığmayan bir karar olduğunu, bir anlamda teröre destek olmak olacağını muhattaplarımıza bildireceğiz." şeklinde konuştu.

Büyükelçi Bigalı, "Salih Müslüm şu anda serbest bırakıldı. İstediği yere gidebilir, herhangi bir kısıtlama yok." dedi.

#Salih Müslüm
#Prag
#Çekya
il y a 6 ans