|

Türkiye’nin irade beyanı

260 yerleşim biriminin terörden arındırılması ve 2 bin 100 kilometrekarelik toprağın kurtarıldığı Fırat Kalkanı Harekatı’nı birinci yılında Suriyeli muhalifler değelendirdi. Halep Askeri Meclisi Eski Başkanı ve Astana Görüşmeleri Askeri Temsilcisi Yasir Abdurrahim, “Fırat Kalkan geç ama önemli bir adım oldu” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 25/08/2017 Cuma
Güncelleme: 01:06 - 25/08/2017 Cuma
Yeni Şafak
Yasir Abdurrahim
Yasir Abdurrahim

Çanakkale ruhunun Cerablus’ta yeniden dirildiğini söyleyen Yasir Abdurrahim, “ABD destekli PYD’nin Cerablus’u ele geçirmesi telafisi olmayan felaketleri beraberinde getirirdi” değerlendirmesinde bulundu. Arap, Türkmen, Kürt omuz omuza Suriye için teröre karşı saf tuttuklarını belirten Muhalif Komutan “Suriye’nin tümünün özgürlüğü için umudumuz ve inancımız devam ediyor” diye konuştu.

ŞÜKRAN BORÇLUYUZ

Suriye Geçici Hükümet Başkanı Cevad Ebu Hatab ise “Suriyeli mazlumlar için canını veren Türk askerine şükran borçluyuz” dedi. Türkiye sayesinde bir buçuk milyon insanın huzur bulduğunu aktaran Hatab, terörden kurtarılan bölgelerde eğitim, yargı, yerel meclisler, polis ve belediyecilik konusunda atılan adımların da önemli olduğunu ve savaşın yaralarını sarma konusunda Türkiye’nin fedakarlığını takdir ettiklerini belirtti.

7 MİLYON SİVİLİN
KADERİ ETKİLENDİ

Suriye Türkmen Meclisi Başkanı Emin Bozoğlan, “Türkiye geçtiğimiz yıl 24 Ağustos günü teröre ve karanlık hesaplara karşı net bir mesaj verdi bu Türkiye’nin karanlık odaklara karşı irade beyanıdır” değerlendirmesinde bulundu. Fırat Kalkanı’nın Haseke’den Akdeniz’e uzanması gerektiğini belirten Bozoğlan bu durumun Türkiye’nin sınır güvenliği kadar Suriye’de 6.5- 7 milyon sivilin kaderini de etkileyeceğini vurguladı.

OYUN BOZULDU

Suriye Muhalif Devrimci Güçler Koalisyonu Başkan Yardımcısı Abdurrahman Mustafa da, “Fırat Kalkanı Operasyonu ile iki oyun birden bozuldu” dedi. Önce DEAŞ ile Türkiye’ye terör ihraç etmek isteyenlerin bu müdahele ile oyunlarının bozulduğunu söyleyen Abdurrahman Mustafa, Esed’in varlığının terör üreten asli kaynak olduguna dikkat çekti. “Paravan oluşumlar kendilerine farklı ortaklar bularak varlığımızı tehdit ediyor” diyen Mustafa, Fırat Kalkanı ile iki terör yuvası dağıtıldığını kaydetti. 

#Fırat Kalkanı
#TSK
#Yasir Abdurrahim
7 yıl önce