|

Türkmen Dağı’nda terör koalisyonu

Esed, Bayır-Bucak bölgesinde 2 bin 500 kilometrekarelik alanı terör örgütlerine terketti. Bu alanda Mihraç Ural, DHKP-C, PKK ve Afganistan’dan gelen Fatimiyun tugaylarına ait terör kampları kuruldu. Bölgede 3 binden fazla teröristin bulunduğu, El Basit’in ana karargah olduğu belirtildi.

Yılmaz Bilgen
04:00 - 9/09/2018 Pazar
Güncelleme: 03:34 - 9/09/2018 Pazar
Yeni Şafak
PKK saldırı hazırlığında
PKK saldırı hazırlığında

Suriye'de Beşşar Esed yönetimi, Lazkiye kırsalı Türkmen Dağı bölgesinde 54 yerleşim biriminden oluşan 2 bin 500 kilometrekarelik alanı terör örgütlerine terk etti. Rusya’nın desteği ile 2015 yılında büyük oranda işgal edilen Bayır-Bucak bölgesinde 3 binden fazla terörist bulunuyor. Bölgede savaşan 2. Sahil Tugayı, Sultan Abdulhamid Tugayı ve 10. Tümen yetkilileri sahanın kontrolünün tamamen terör örgütlerine bırakıldığını, bu alanda Mihraç Ural, DHKP-C, PKK ve Afganistan’dan gelen Fatimiyun tugaylarına ait terör kampları kurulduğu bilgisini verdi.

TERÖRİSTLER PARSELLEDİ

700 yıllık Türkmen yurdunun terör örgütleri tarafından parsellendiğini anlatan Sultan Abdulhamid Tugayı Sözcüsü Tahsin Hoşkar, Gebelli, Murtlu, Sarraf ve Kuruca köylerinin PKK tarafından toplanma merkezi ve ağır silah deposu olarak kullandığını belirtti. Son dönemde Kesep ve Lübnan hattından bölgeye gelen teröristlerin bir kısmının eğitim sonrası Karadeniz'e gönderildiğini söyleyen Hoşkar, ayrıca Türkiye'de faaliyet gösteren PKK ve bileşeni terör yapılanmalarına Keseb üzerinden silah ve mühimmat sevkiyatı gerçekleştirildiği bilgisini verdi.

240 BİN TÜRKMEN SÜRGÜN EDİLDİ

Sultan Abdulhamid Tugayı Sözcüsü Tahsin Hoşkar Bayır Bucak Türkmen bölgesinden 2013-2018 arasında rejim bombardımanları ve terör işgali nedeniyle 240 bin Türkmenin sürgün edildiğini, terör karargahına dönüştürülen Türkmen Dağı bölgesindeki ana terör ve eğitim karargahının El Basit olduğunu söyledi. Hoşkar ayrıca 54 köyün tamamına yakının harabeye çevrildiğini ve oturulacak, ev bırakılmadığını kaydetti.

  • PKK saldırı hazırlığında
  • Muhalif Türkmen Gruplardan 10 Tümen Sözcüsü Usame Sohta, PKK’lı teröristlerin Kızıldağ eteklerinden Gebere Köyü, Vadi Basur ve Kinsibbe hattına yerleştirildiğini belirtti. Söz konusu teröristlerin İdlib operasyonu ile eş zamanlı olarak Türkmen Dağı’na saldırı hazırlığı yaptığını kaydeden Sohta, PKK’lıların kamufle amaçlı telsiz kullanmama ve PKK armalı kıyafetler giymeme gibi özel yöntemler uyguladığı bilgisini verdi.
#Türkmendağı
#Terör
#PKK
6 yıl önce