|

Uçuşa hazırız

Fırat'ın doğusundaki terör unsurlarına düzenlenecek dev harekâtın planlarına son şekli verildi. Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve Özgür Suriye Ordusu'nun (ÖSO) görevleri ayrıntılarına kadar belirlendi.

Fatih Özer
04:00 - 20/12/2018 Thursday
Güncelleme: 02:43 - 20/12/2018 Thursday
Yeni Şafak
Bayraktar TB2
Bayraktar TB2

Afrin'in PKK'dan temizlendiği Zeytin Dalı Harekâtı'nda Mehmetçiğin gözü-kulağı olan insansız hava araçları, bu operasyonda da önemli görevler ifa edecek. Silahlı ve silahsız İHA'lar bir önceki harekât sırasında Afrin semalarında toplamda 4 bin saat uçmuş, sağladığı istihbaratla tehditlerin bertarafında mühim rol oynamıştı.

Yer istasyonuna anlık görüntü geçen milli İHA'lar sahadaki terör hedeflerini tarayarak vurulacak noktalara dair lazer işaretleme yapıyor. Bu bilgileri kullanan F-16/F-4 savaş uçakları ve ATAK taarruz helikopterleri ise sağlanan bilgi doğrultusunda birçok noktayı yüksek hassasiyetle imha ediyor.

Silahlı İHA'lar (SİHA) ise görüntüleme-işaretleme yeteneklerinin yanısıra, hedefteki noktayı anında ateş altına alabiliyor. SİHA'lar teröristlerin etkisiz hale getirilmesi için Roketsan tarafından yerli teknolojiyle üretilen 'Mini Akıllı Mühimmat'ı (MAM) kullanıyor. Büyük çoğunluğu 'Bayraktar' modeli İHA ve SİHA'lardan oluşan insansız filo, kaydettiği görüntülerle Fırat'ın doğusunda PKK'nın karapropagandalarını da boşa çıkaracak.

#PKK
#İHA
#SİHA
#Harekat
5 years ago