|

Yalan söylüyor

PKK/PYD terör örgütüne destek konusunda kendi ülkesinin kurumlarıyla daha önce sayısız kez ters düşen ABD Başkanı Donald Trump, Suriye'ye ilişkin gerçekdışı sözleriyle dünyayı bir kere daha yanıltmayı denedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 31/03/2018 Cumartesi
Güncelleme: 01:51 - 31/03/2018 Cumartesi
Yeni Şafak
Donald Trump
Donald Trump

Önceki gün "Yakında Suriye'den tamamen çıkacağız" şeklinde açıklama yapan Trump'ı önce ABD Dışişleri yalanladı; sonrasında PKK işgalindeki Münbiç'te yeni ABD zırhlı araçlarını gösteren fotoğraflar yayınlandı. Trump'ın iddiasına göre ABD bölgeden tahliyeye hazırlanıyor, ancak Pentagon sahada böyle davranmıyor. ÖSO kontrolündeki Fırat Kalkanı bölgesi ile ABD-PKK işgalindeki alana sınır olan kesimde yeni ABD zırhlıları boy gösteriyor. Bunun yanında ABD ordusu, terör örgütlerine destek için deniz yoluyla Ürdün'e taşıdığı tank ve zırhlıları buradan Suriye'ye naklediyor.


Bölgede bulunan ABD askeri sayısının da son aylarda ciddi şekilde artış gösterdiği belirtiliyor. ABD'nin çekileceği şayiası ortaya atıldığında Münbiç'te ABD askerlerine yönelik saldırının vuku bulması da dikkat çekti. İddiaya göre el yapımı bomba patlaması sonucu 2 ABD askeri öldü, 5'i de yaralandı.

#Donald Trump
#ABd
#Suriye
6 yıl önce