|

e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi ile not görüntüleme işlemi

e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi üzerinde yoğunluk başladı. 19 Ocak’ta kapatılacak olan okulların öncesinde öğrenciler karne notlarını görebiliyorlar. Sizler de e-Okul VBS giriş ekranı üzerinden notlarınızı görüntüleyebilirsiniz.

Yeni Şafak
07:12 - 3/01/2018 Çarşamba
Güncelleme: 08:11 - 3/01/2018 Çarşamba
Diğer
e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi ile notlarınızı rahatlıkla görebilirsiniz.
e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi ile notlarınızı rahatlıkla görebilirsiniz.

2017-2018 eğitim öğretim yılının ilk yarısı 19 Ocak’ta son bulacak. 22 Ocak’ta resmi olarak başlayacak olan 15 tatil öncesinde öğrenciler karne notlarını merak ediyor. e-Okul ise son zamanların en yoğun günlerinden birini yaşıyor. Karne notlarını görüntülemek isteyenler e-Okul VBS’ye giriş yapmak istiyor. Aynı zamanda öğretmenler ise notları “Yönetim Bilgi Sistemi” üzerinden giriş yaparak sisteme verileri girerek yoğun bir mesai harcıyorlar.

(e-okul
VBS
) ile sözlü-yazılı sınav, proje ödevleri, karne notları, takdir-teşekkür belgesi durumu ve
en önemlisi
devamsızlık gün sayısının takibini yapmak artık oldukça basit.
uygulamasıyla
TEOG sınav sonuçları
ve TEOG yerleştirme sonuçlarını da takip etmek oldukça basit.
E-okul uygulamasını
'dan
ve
işletim sistemine sahip akıllı telefonlara indirmek oldukça kolay bir işlem.

E-OKUL GİRİŞ NASIL YAPILIR?

  • E-okul veli bilgilendirme sisteminde;
  • Türkiye Cumhuriyeti (TC) kimlik numarası
  • Okul numarası
  • Birkaç güvenlik sorusu yanıtlanarak sisteme kolayca giriş yapılabilmektedir.
E-OKUL SİSTEMİ NEDİR?

2016-2017 Eğitim-Öğretim yılında resmi okul öncesi eğitim kurumları, ilkokul, ortaokul, imam hatip ortaokulları ve yatılı bölge ortaokullarının değerlendirilmesini sağlayacak "Okul Öncesi Eğitim ve İlköğretim Kurumları Standatları Modülü" veri girişine açılmıştır (Veliler, Veli T.C. Kimlik No ve Öğrenci No ile, öğrenciler ise Öğrenci T.C. Kimlik no ve Öğrenci Noile giriş yapacaklardır. Mobil e-okul sistemi ile veliler öğrencilerinin okul durumu telefonlarına gelecek SMS aracılığıyla öğrenebilmektedir.

Mobil e-okul bilgi servisini kullanmak için sisteme üye olmak yeterlidir. Veliler öğrenci bilgilerini mobil ortamdan kısa mesaj servisi SMS ile otomatik olarak alabilmektedir. Bunun için yapılması gereken sisteme üye olmaktır.

Servise üye olmak için öğrenci T.C. Kimlik Numarası’nı cep telefonundan kısa mesajla 8383 numarasına göndermek yeterli olmaktadır. Servise üye olan veya üye olmayan tüm kullanıcıların yaptığı her bir sorgulama için belli bir ücretlendirme yapılmaktadır ve bu ücretlendirme minimum seviyededir.


#e-Okul
#e-Okul VBS
#e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi
6 yıl önce