|

Ege Denizi'nde 58 göçmen kurtarıldı-Deniz Kuvvetleri Komutanlığından açıklama

Ege Denizi'nde aralarında çocukların da bulunduğu 58 düzensiz göçmenin su alan bottan kurtarıldığı bildirildi.

Yeni Şafak
21:34 - 18/05/2017 Thursday
Güncelleme: 21:38 - 18/05/2017 Thursday
AA
Ege Denizi'nde 58 göçmen kurtarıldı-
Ege Denizi'nde 58 göçmen kurtarıldı-

Ege Denizi'nde aralarında çocukların da bulunduğu 58 düzensiz göçmenin su alan bottan kurtarıldığı bildirildi. Deniz Kuvvetleri Komutanlığından yapılan açıklamaya göre, NATO Daimi Deniz Görev Grubu-2'de görevli TCG Karadeniz Ereğli tarafından Ege Denizi'nde, kaçak göçmen taşıyan bot belirlendi.

Olumsuz hava şartları nedeniyle su alan bottaki 58 düzensiz göçmen kurtarıldı. Aralarında çocukların da bulunduğu göçmenler, Sahil Güvenlik Komutanlığı Dikili Kolluk Destek Timi'ne teslim edildi. Deniz Kuvvetleri Komutanlığa bağlı Tuzla sınıfı karakol gemileriyle Ege Denizi'nde düzensiz göçün yoğun olarak yaşandığı bölgeleri kapsayacak şekilde karakol görevi yürütülüyor. Çanakkale, İzmir ve Dalaman'da konuşlu deniz helikopterleri ve deniz karakol uçaklarıyla uçuş yapılarak keşif ve gözetleme faaliyetlerine destek sağlanıyor.

Sahil Güvenlik Komutanlığının faaliyetleri
- Sahil Güvenlik Komutanlığı ekiplerince, Ege Denizi'nde bir haftada 120 yabancı uyruklu yakalandı. İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, Sahil Güvenlik Komutanlığı, Ege Denizi'nde düzensiz göçün önlenmesine yönelik çalışmalara devam ediyor. Bu faaliyetler kapsamında Sahil Güvenlik Komutanlığına bağlı kara ve deniz unsurları tarafından 5-12 Mayıs'ta Kuzey ve Güney Ege Grup Komutanlığının sorumluluk sahasındaki 4 olayda 120 yabancı uyruklu gözaltına alındı. Düzensiz göçün engellenmesine yönelik faaliyetlerde 2 arama kurtarma gemisi, 28 sahil güvenlik botu, 6 Sahil Güvenlik ve Emniyet Timi (SAGET), 3 Dalış Emniyet Güvenlik ve Arama Kurtarma Timi (DEGAK) ile 10 kontrol botundan oluşan yüzer unsurlar tarafından bin 879 saat seyir yapıldı. Faaliyetler kapsamında 15 helikopter ve 8 uçak, 68 saat uçuş gerçekleştirildi, 4 Mobil Radar Timi (MORAD) tarafından 229 saat görev icra edildi.
#Çanakkale
#Dalaman
#Deniz Kuvvetleri Komutanlığı
#Düzensiz göçle mücadele
#Ege Denizi
#İzmir
#Göçmen
7 years ago