|

100 milyar $'lık lojistik planı

Lojistik Master Planı açıklandı. Ankara YHT Garı'nda düzenlenen törene Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ve Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan katıldı. Törende konuşan Ulaştırma Bakanı Cahit Turhan, Türkiye'nin bölgesinde lojistik üs olmasını hedeflediklerini söyledi.

Haber Merkezi
04:00 - 26/12/2019 Perşembe
Güncelleme: 00:06 - 26/12/2019 Perşembe
Yeni Şafak
Cahit Turhan
Cahit Turhan

Turhan, “İhracat odaklı lojistik altyapısını, uzun vadede yaklaşık 1 trilyon dolar ihracatı destekleyecek altyapıyı kurmamız gerekiyor. Özellikle İpek Yolu olmak üzere tüm koridorlardaki yük talebinin Türkiye üzerinden geçmesini amaçlıyoruz. Transit koridorların ülkemiz üzerinden geçmesi sayesinde, üreticilerimizin ihracatı artırıcı avantajlar elde etmesini sağlayacağız. 2034 yılında Uzak Doğu ile ticaretimizin 100 milyar doları aşmasını hedefliyoruz. Türkiye Lojistik Master Planı hedeflerine ulaşılabilmesi için ulaşım altyapısına uzun vadede 110 milyar dolar yatırım yapmayı planladık” dedi.

TEKNOLOJİ ÜSSÜ OLURUZ

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, “OSB'ler, özel endüstri bölgeleri, limanlar ve serbest bölgeleri içeren 294 kilometrelik iltisak hattı yapma hedefimiz mevcut. Bu hatlarla birlikte yeni lojistik merkezleri kuracak ve böylelikle sanayimizin rekabet gücünü daha da artıracağız” dedi.

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan ise şu değerlendirmede bulundu: “Türkiye, taşımacılık sektöründe yaklaşık 18 milyar dolar cirosuyla dünyada ilk 20 ülke arasında yer alıyor. Hükümetimiz tarafından yapılan büyük altyapı yatırımları ve firmalarımızın mevcut imkanları etkin kullanma becerisi sayesinde bu rakamların çok daha ileri seviyelere ulaşmasını bekliyoruz.”

DEV YATIRIM ALANI

  • Planda belirlenen büyük hedefe ulaşabilmek için öncelikli olarak neler yapılması gerektiğine odaklandıklarını ifade eden Turhan, bütünsel bakış açısıyla farklı paydaşların görüşlerini ve saha verilerini biraraya getirdiklerini bildirdi. Turhan, Türkiye'nin bölgesel lojistik üssü olma hedefine ulaşmayı hızlandıracak ve lojistikte daha verimli hale gelinmesini sağlayacak yol haritasını belirlediklerine işaret etti.
#Cahit Turhan
#YHT
#Ankara
#Teknoloji
#OSB
4 yıl önce