|

'2017 yılında yüzde 5.5 büyüme bekliyoruz'

AK Parti iktidara gelmeden önce milli gelir 3 bin 500 dolarken şimdi 11 bin dolara yükselttiklerini söyleyen Bakan Tüfenkci, 2017 yılının sonunda yüzde 5.5 civarında bir büyüme beklediklerini söyledi.

Yeni Şafak
18:43 - 29/10/2017 Pazar
Güncelleme: 18:55 - 29/10/2017 Pazar
IHA
Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci
Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, AK Parti Merkez ilçe Başkanlığının 6. Olağan Kongresine katılmak üzere Kastamonu’ya geldi. Kastamonu Belediyesi Nikah ve Konferans Salonunda gerçekleştirilen AK Parti Merkez ilçe Başkanlığı 6. Olağan Kongresinde konuşan Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, “Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde erdemliler hareketi olarak kurulan bu parti, yola çıktığında bir şey söylemişti. Türkiye’de artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak demişti ve Allah’a hamdolsun Türkiye’de o günden bu yana her alanda hiçbir şey eskisi olmadı. Millete hizmet için varız. Millete hizmetkar olmak için yola çıktık, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde de bu yolculuğumuz devam ediyor” dedi.

'Bu millete biz ne kadar hizmet etsek az

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı da kutlayan Bakan Tüfenkci, "Bilinsin ki Cumhuriyeti kuran ruh bugün de dimdik ayakta istiklal ve istikbal mücadelesini sürdürüyor. 15 Temmuz’da bu ruh gerçekten zirveye çıktı. Göğsünü toplara, tanklara karşı siper eden, bu millete biz ne kadar şükran duysak, hizmet etsek azdır. Bunun için AK Parti kadroları gece gündüz demeden çalışıyor, koşturuyor” diye konuştu.

“Birileri AK Parti siyasetini anlamayabilir” diyen Bakan Tüfenkci, “Birileri AK Partideki değişimi, dönüşümü anlamayabilir. Birileri son günlerde belediye başkanlarındaki değişimi anlamayabilir göremeyebilir. Bilsinler ki AK Parti sıradan bir parti değil. AK Parti hareketi bir dava hareketidir. Bir lideri vardır, o liderde Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’dır." açıklamalarında bulundu.

'Büyümeye devam ediyoruz'

Terörle mücadele de gösterdikleri kararlılıktan bahseden Bakan Tüfenkci, “Bir yandan terörle mücadele ediyoruz, bir yandan FETÖ, bir yandan PKK, bir yandan DEAŞ, bir yandan DHKP-C ile mücadele ediyoruz. Bir yandan da Türkiye’yi büyütme mücadelesi veriyoruz. Allah’ın izni ile de ve sizlerin desteği ile Türkiye’yi her alanda büyütüyoruz. AK Parti iktidara gelmeden önce milli gelir 3 bin 500 dolar civarındayken şimdi 11 bin dolar civarına yükselttik. Baktığımızda en az Türkiye’yi her alanda en az 3 kat büyütmüşüz, bazı alanlarda da 5 kat büyütmüşüz. Büyütmeye de devam ediyoruz” ifadelerini kullandı.

'Türkiye 2017’ye çok güçlü bir giriş yaptı'

Bakan Tüfenkci sözlerine şu kelimelerle devam etti: "Bu hain darbe girişimi hangi ülkenin başına gelirse gelsin 3 seneden önce kendini toparlayamazdı ama Allah’a ham olsun Türkiye kısa zamanda kendini toparladı ve 2017’ye çok güçlü bir giriş yaptı. 2017’nin ilk çeyreğinde yüzde 5.2, ikinci çeyrekte yüzde 5.1, üçüncü çeyrekte de inşallah yüzde 7’nin üzerinde bir büyüme bekliyoruz. İnşallah Türkiye 2017’de yüzde 5.5 büyüme oranını yakalayacak. Orta vadeli planlarımıza da baktığımızda son üç yılın ortalamasını yüzde 5.5 büyüme oranı olarak açıkladık ve orta vadeli planlarımıza da sadık kalacağız."

#Gümrük ve Ticaret Bakanı
#Bülent Tüfenkci
#Ekonomi
7 yıl önce