|

87 bin kişi internetsiz

ADSL altyapısındaki tartışma büyüyor. Turkcell Genel Müdür Yardımcısı Doğuş Kuran, “Dengesiz rekabet şartlarının oluşturduğu boşluklar nedeniyle 11 ayda 87 bin müşteriye internet bağlayamadık. Gelir kaybımız ise 52 milyon lira” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 7/12/2016 Çarşamba
Güncelleme: 21:26 - 6/12/2016 Salı
Yeni Şafak

Turkcell Genel Müdür Yardımcısı Doğuş Kuran, Turkcell Superonline'ın müşteri deneyiminden faydalanmak isteyen binlerce kişinin ADSL/VDSL'de yaşanan altyapı sorunu nedeniyle internet bağlatamadıklarını söyledi. Dün İstanbul'da gazetecilerle biraraya gelen Kuran, “ ADSL pazarındaki rekabet şartlarının yarattığı boşluk nedeniyle Turkcell'in, 11 aydaki gelir kaybı 52 milyon TL'ye ulaştı. 11 ayda 87 bin müşteriye internet bağlayamadık. Ayrıca aynı dönemde 50 bin müşterimiz de geciken bağlantı ve tekrarlayan arıza sebebiyle mağdur oldu” diye konuştu.



'BAKIR MİADINI DOLDURMUŞ'


Kuran, şikayetlerini düzenli olarak BTK'ya iletmeye devam ettiklerini belirterek, “Bu sıkıntılarda bakırın miadını doldurmuş olmasının da önemli payı var. Devletin fiber internetin önündeki engelleri kaldırması bu sıkıntıların da kökten çözümü olacak” dedi. Ödenen cezalar arasında da uçurum olduğunu söyleyen Kuran, konuyla ilgili yasal düzenlemenin yeterli olmadığından yakındı. Kuran ”Sorun yaşadığımız her hat için Türk Telekom'a arıza bildirimi yapıyoruz. Türk Telekom bu arızalardan ve gecikmelerden dolayı ceza olarak son 5 ayda bize sadece 58 bin 510 TL ödemiş. Cezalarla ilgili düzenlemelerin de ivedilikle yeniden yapılması gerektiğini düşünüyorum” yorumunu yaptı.



'AKTİVASYON YÜZDE 50 GERİLEDİ'


Kuran, DSL abonelikleriyle ilgili taleplerin aktivasyona dönüştürülme oranının bugün gelinen noktada yüzde 50'ye gerilediğini belirterek, “Sonuçlanamayan aktivasyon süreci nedeniyle geri dönüşü olmayan yıllık 4,4 milyon TL'ye yakın sadece çağrı merkezi giderimiz oluyor. İller bazında aktivasyon oranlarını incelediğimizde örneğin Gaziantep'te bu oranın yüzde 20'ler seviyesine kadar düştüğünü tespit ettik” diye konuştu.



Sorunu mobil şekilde çözdük


DSL aktivasyon ve arıza süreçlerindeki zorlukları özetleyen Doğuş Kuran, ''Türk Telekom kaynaklı sorunlar için özel mobil data paketi oluşturduk. Son 3 ayda bu paketten yararlananların sayısı 138 bine ulaştı'' şeklinde konuştu.



Sonera'dan satış başvurusu


Sonera Holding BV, Turkcell İletişim Hizmetleri AŞ'deki 287 milyon 632 bin 176,557 TL nominal tutarlı pay senetlerini satışa konu edebilmek için Merkezi Kayıt Kuruluşu AŞ'ye (MKK) başvurdu. Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yapılan duyuruya göre MKKbaşvurusunun kabul edilmesi halinde borsada satış yapabilecek. Son açıklanan verilere göre Sonera Holding BV, Turkcell İletişim Hizmetleri AŞ'nin yüzde 14,02'lik payına sahip bulunuyor.



#ADSL
#Doğuş Kuran
7 yıl önce