|

Afrin milli silahlarla teröristlere dar ediliyor

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) Zeytin Dalı Harekatı'nda kullandığı yerli yapım araç, silah ve mühimmatlar terör örgütleri PKK, KCK, PYD, YPG ve DEAŞ mensuplarına Afrin'i dar ediyor.

Yeni Şafak
13:01 - 31/01/2018 Çarşamba
Güncelleme: 13:31 - 31/01/2018 Çarşamba
Yeni Şafak
Afrin milli silahlarla teröristlere dar ediliyor.
Afrin milli silahlarla teröristlere dar ediliyor.

Fırat Kalkanı Harekatı ile sınır hattının terörden temizlenmesinin ardından, Afrin'e operasyon gündeme gelmişti. Adeta bir terör yuvasına dönüşen Afrin'in, PKK, KCK, PYD, YPG ve DEAŞ terör mensuplarından temizlenmesi için düğmeye basıldı. 20 Ocak Cumartesi günü Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), saat 17.00'de başlayan operasyonunun adını "Zeytin Dalı Harekatı" olarak açıkladı.


Yerli ve milli mühimmatların ön plana çıktığı operasyonda terör örgütleri kaçacak delik arıyor.

Savunma Sanayi Müsteşarlığı (SSM), Zeytin Dalı Harekâtı'nda terör örgütlerine karşı Türk Ordusu tarafından kullanılan yerli silah sistemleri ve mühimmatlarını hazırladığı infografikle belirtti.


Daha önce Kuzey Irak ve Güneydoğu'daki terör operasyonlarıyla Fırat Kalkanı Harekâtı'nda terör yuvalarını imha eden milli silahlar, Afrin'de devam eden Zeytin Dalı Harekâtı'nda da göğsümüzü kabartıyor. Terör örgütü PYD'nin işgali altındaki Afrin'de başlatılan operasyonda, teröristlerin mevzi, sığınak, tünel, cephanelik ve araçları, gururumuz yerli silahlarla imha ediliyor.

#Afrin
#Zeytin Dalı Harekatı
6 yıl önce