|

Akıl teri de alın teri gibi kutsal

Albayrak Holding CEO’su Doç. Dr. Ömer Bolat, Uşak Üniversitesi öğrencilerine gençlik ve girişimciliği anlattı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 13/05/2018 Pazar
Güncelleme: 00:26 - 13/05/2018 Pazar
Yeni Şafak
Konferansın ardından Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Savaş, Doç. Dr. Ömer Bolat’a teşekkür belgesi ve plaket takdim etti.
Konferansın ardından Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Savaş, Doç. Dr. Ömer Bolat’a teşekkür belgesi ve plaket takdim etti.

Üniversitede düzenlenen konferansa Rektör Prof. Dr. Ekrem Savaş, İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Nacar, AK Parti Uşak İl Başkanı Mehmet Çakın, Uşak Seramik Yönetim Kurulu Başkanı Durmuş Tanış ile akademisyenler ve öğrenciler katıldı. Akıl terinin katma değerin artması demek olduğunu belirten Bolat, “Akıl teri de alın teri gibi kutsaldır. Yüksek kâr katma değerdedir. Katma değer ise üretilen üründe yada hizmetin içindeki teknolojik katkı, yenilik, AR-GE, tasarım ve bilgi ekonomisi yoğunluğundadır” ifadelerini kullandı.

GENÇ YAŞ VURGUSU

Türkiye’de markalaşmanın ve girişimciliğin güçlü bir ekonomi meydana getirmek için gençlerin 20’li yaşlardan itibaren buna eğilmesinin önemini vurgulayan Bolat, “Ülkenin en büyük sermayesi, beşeri sermayenin zenginliği, girişimci gücün büyüklüğüdür” dedi. “Teşebbüs ve müteşebbislik genç yaş işidir” diyen Bolat, 35’ini geçenden pek müteşebbis olmaz. Çünkü risk alamaz” diye konuştu.Türkiye’nin genç nüfus potansiyeline dikkat çeken Bolat, şu değerlendirmede bulundu: “1,7 milyarlık İslam ülkeleri de aynı durumdadır. Olumlu potansiyel var. Bugünün gençleri açık fikirli, önlerinde fırsat var.”

  • “BİR KONFERANS 5 KİTABA BEDEL”
  • Rektör Prof. Dr. Ekrem Savaş konferansın açılış konuşmasında, her ay değerli bilim insanlarını ve kendi alanında ön plana çıkmış kişileri Uşak Üniversitesi’nde ağırladıklarını ve öğrencilerle bir araya getirdiklerini söyledi. Doç. Dr. Ömer Bolat’ı ağırlamaktan mutluluk duyduklarını ifade eden Savaş, “Doç. Dr. Ömer Bolat saygı duyduğum, kardeşim kadar yakın hissettiğim bir insandır. Bazen bir konferans 5 kitap okumaya bedeldir” dedi.
#Doç. Dr. Ömer Bolat
#Albayrak Medya
#Girişimcilik
6 yıl önce