|

Avrupa'dan direkt uçuş talebi

Antalyalı turizmciler, uluslararası pazar güçlerini daha arttırmaları için kente Avrupa'dan doğrudan uçuşların başlatılmasını talep ediyor. Şehirdeki otel işletmecileri, Rusya, Almanya, İngiltere gibi ülkelerden Antalya’ya doğrudan uçuşlar sayesinde turist sayısı ve gelirlerde önemli artış yakalanacağı görüşünde.

Yeni Şafak ve
04:00 - 31/07/2018 Salı
Güncelleme: 02:20 - 31/07/2018 Salı
Yeni Şafak
 Antalya’ya hava yoluyla 29 Temmuz itibariyle gelen turist sayısı 7 milyon kişiye doğru koşuyor.
Antalya’ya hava yoluyla 29 Temmuz itibariyle gelen turist sayısı 7 milyon kişiye doğru koşuyor.

Antalyalı turizmciler şehirlerine Avrupa'dan doğrudan uçuşların başlamasını istiyor. Antalya'nın turizm açısından merkezi konumda olduğunu belirten Ela Quality Resort Belek Genel Müdürü Ufuk Gezgin, kente Avrupa'nın önemli bölgelerinden doğrudan uçuş talep ettiklerini dile getirdi.

Gezgin, “Belek ağırlıklı olarak üst segment turistlerin tercih ettiği bir bölge. Ancak bu insanlar Antalya’ya gelebilmek için İstanbul üzerinden aktarmalı uçmak zorunda. Dünyanın her yerine doğrudan uçan milli havayolu şirketimiz Türk Hava Yolları’nın (THY) en azından Rusya, Ukrayna, Almanya, İngiltere gibi turistlerin yoğun geldiği ülkelerden Antalya’ya doğrudan uçuşlara başlaması, ülkemize gelen turist sayını ve turizm gelirlerimizi önemli ölçüde arttıracaktır" dedi.

YAKIT DESTEĞİ RAHATLATTI

Yeni Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ve hükümetten bu konuda destek beklediklerini söyleyen Gezgin, "Ayrıca yurt dışından turist getirenlere uçak başına verilen 6 bin dolarlık yakıt desteği kriz döneminde sektöre nefes aldırmıştı. Uygulamanın en azından bir süre daha etkin bir şekilde devam etmesi, krizi geride bırakan sektörün kendisini toparlamasını sağlayacağı gibi, yatırımcılara da ileriye dönük yatırım yapmak için cesaret ve güç verecektir” diye konuştu. Gezgin ayrıca şunları dile getirdi: “Türkiye markasını iyi anlatmalıyız. Bunun bireysel stratejilerle değil devlet tarafından tek bir elden yapılması çok daha verimli olacaktır. Farklı ülkelere yönelik farklı tanıtım faaliyetleriyle o bölgenin beklentilerine yönelik hizmetlerimizin iyi anlatılması gerekli.”

TURİZM SEKTÖRÜ HIZLA GELİŞECEK

Turizm sektörünün ülke ekonomisine katkısının önemine de değinen Ufuk Gezgin, “Cari açık ve istihdama katkı sağlayan sektör, doğru adımlarla çok daha iyi yerlere gelecek. Kültür ve Turizm Bakanı’nın sektörü çok iyi bilen, turizm kökenli biri olması da sektör için büyük şans” dedi. Krizin artık geri kaldığını belirten Gezgin, şöyle konuştu: “Krizden dersler çıkardık. Tek bir pazara bağlılıktan kurtulduk, farklı pazarlara yönelik farklı ürünler ve stratejiler geliştirdik. Ela Quality Resort olarak güçlü olduğumuz Rusya ve Almanya pazarlarına ek olarak İngiltere, Polonya ve Romanya pazarında güçlendik."

  • 7 milyon kişiye koşuyor
  • Antalya’ya hava yoluyla 29 Temmuz itibariyle gelen turist sayısı 7 milyon kişiye doğru koşuyor. Antalya Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü’nün, Antalya Havalimanı ve Gazipaşa- Alanya Havalimanı verilerine göre açıkladığı toplam turist sayısı, 29 Temmuz itibariyle yıl başından bu yana 6 milyon 853 bin 898’e ulaştı. Antalya, 14 Haziran itibariyle 2014 rakamlarını geride bıraktı ve yeni rekorlara yöneldi. En iyi yıl olarak anılan 2014’ün aynı dönemine göre turist sayısında 341 bin 314 artış sağlandı.
#Antalya
#Rusya
#Almanya
#İngiltere
6 yıl önce