|

Babalar gibi satacağız

Tekel'i yok pahasına satmayacaklarını belirten Bakan Kemal Unakıtan, yabancıların yoğun ilgi gösterdiği Tekel'in Haziran 2003'te sigara, içki üretim birimlerinin blok olarak ihaleye çıkarılacağını söyledi.

Yeni Şafak
00:00 - 13/04/2003 Pazar
Güncelleme: 14:02 - 20/06/2017 Salı
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv

Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, Tekel'in hem sigara hem de alkollü içki birimlerinin özelleştirilmesine ilgi duyan firmaların tamamına yakınının yabancı olduğunu söyledi.

Unkapanı'ndaki Tekel Genel Müdürlüğü'nde basın toplantısı düzenleyen Unakıtan, esprili üslubuyla özelleştirme sürecine, "Babalar gibi satarız", "Parayı veren düdüğü çalar" gibi kavramlar ekledi. Tekel'in satışı konusunda Rekabet Kurumu'yla bir problemleri bulunmadığını kaydeden Unakıtan, "Şu anda rekabetle ilgili bir problemimiz yok. Yani blok halinde gayet rahat satarız. Babalar gibi satarız" diye konuştu. Unakıtan, Likör Fabrikası'nın bulunduğu yeri uzun yıllar Galatasaray Kulübü'nün almak istediğinin hatırlatması üzerine de, "Parayı veren düdüğü çalar. Varsa parası gelsin alsın" dedi.

Bütün kuruluşların talibi var

Özelleştirme İdaresi'nin kendisine bağlanmasından sonra ziyaretçilerinin artığını söyleyen Bakan Unakıtan, özelleştirileceği açıklanan tüm kuruluşlara talep olduğunu belirterek, özelleştirmeye ilgi duyan firmaların tamamına yakınını yabancı firmaların oluşturduğunu söyledi. Unakıtan, bu firmaların isimlerini ise 'Hazıra alışmayın, araştırın' diyerek, açıklamadı. Tekel için öngörülen değer fiyatını da söylemekten kaçınan Unakıtan, gülerek; "Yok pahasına satılmayacağını bilin yeter" dedi.

Tekel'in özelleştirilmesinin program içerisinde önemli bir yer tuttuğunu, bu çerçevede Haziran 2003'te Tekel'in sigara, içki üretim birimlerinin blok olarak satılması için ihaleye çıkılacağını bildiren Unakıtan, bu tarihi öne çekmeye çalıştıklarını ifade etti.

  • Yılmaz YILDIZ / İSTANBUL


    ----------------- imza------------------

    ----------------- imza------------------



  • #Arşiv
    #Yeni Şafak Arşiv
    21 yıl önce