|

Bakan Soylu iki milyar doları yalanlayıp Thodex vurgununun gerçek boyutunu açıkladı

Kripto para borsası Thodex'in firari CEO'su Fatih Faruk Özer için Arnavutluk İçişleri Bakanlığı ile görüştüklerini ve dört ülkede ekiplerin çalışma yürüttüğünü dile getiren İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Thodex üzerinden iki milyar dolarlık vurgun yapıldığı iddiasını ise yalanlayarak 108 milyon dolarlık bir portföyden bahsedildiğini belirtti.

10:04 - 29/04/2021 Perşembe
Güncelleme: 10:16 - 29/04/2021 Perşembe
Yeni Şafak
Kripto para borsası Thodex'in firari CEO'su Fatih Faruk Özer için 4 ülkede çalışma yürütülüyor.
Kripto para borsası Thodex'in firari CEO'su Fatih Faruk Özer için 4 ülkede çalışma yürütülüyor.

NTV canlı yayınında gündeme dair son gelişmeleri değerlendiren Bakan Soylu, 391 bin kişiyi 2 milyar dolandırdığı iddia edilen kripto para borsası Thodex'in kurucusu Faruk Fatih Özer'in yakalanması çalışmalarıyla ilgili gelinen son noktayı paylaştı.

Bakan Soylu, "82 kişiye yönelik bir gözaltı kararı çıktı, 77 kişi gözaltına alındı, halen gözaltında olanlar var. Bu hadise ortaya çıkar çıkmaz bir kırmızı bülten kararını Adalet Bakanlığı'na iletti.
Biz hemen Interpol'e ilettik, ertesi gün kırmızı bülten çıkarıldı. Arnavutluk İçişleri Bakanlığı ile görüştük. 4 ülkede ekiplerimiz çalışma yapıyor. soruşturma yürüyor
" dedi.

PORTFÖY 108 MİLYON DOLAR

Thodex dolandırıcılığında 2 milyar dolar iddiasını yalanlayan Soylu, "Biz üniversite 4'teyken bir 3 arkadaş para piyasalarına merak sardık. Şirket kurduk, temel ve teknik analiz yapıyorduk. Para piyasalarıyla ilgili bir bilgim var. 2 milyar dolar haberi çıktı, bu büyük bir para. Para piyasalarıyla ilgilenenlerden bekledim bu büyük bir para olur mu demelerini. Arkadaşlarımızın şu ana kadar öğrendikleri 108 milyon dolarlık bir portföy var. İşlem hacmi ve portföy ayrı şeylerdir. Muhasebecisinden bilgisayarlarından bu bilgiyi çıkardık. 2 milyar dolarlık bir bulgu söz konusu değil" ifadelerini kullandı.

#Kripto para borsası Thodex
#Fatih Faruk Özer
#Thodex
#Kripto para
3 yıl önce