|

Çatıdan enerjiye teşvik mevzuata takılmasın

Ekonominin canlanması ve çarkların daha hızlı dönmesi için hazırlanan ve Meclis’e sevk edilen torba tasarıdan inşaat sektörü de nasibini aldı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 4/02/2018 Pazar
Güncelleme: 01:32 - 4/02/2018 Pazar
Yeni Şafak
Torba tasarıda konut üreticisi ve alıcısı için yeni birçok düzenleme bulunuyor.
Torba tasarıda konut üreticisi ve alıcısı için yeni birçok düzenleme bulunuyor.

Torba tasarıda konut üreticisi ve alıcısı için yeni birçok düzenleme bulunuyor. Görüşlerine başvurduğumuz müteahhitler genel olarak tasarıya giren maddeleri sektörün canlandırılması açısından sevindirici buldu. Sektör temsilcilerinin kafasında en çok soru işaretleri oluştıran madde ise “Evde çatı ve cepheye kurulu yenilenebilir enerji tesislerinden üretilen elektriğin, tedarik şirketlerine satışından elde edilecek gelirin gelir vergisi ve KDV’den muafiyeti” oldu. İstanbul İnşaatçılar Derneği (İNDER) Başkanı Nazmi Durbakayım, teşviklerin güzel olduğunu ancak mevzuatın azalması gerektiğini aktardı.


Durbakayım, “Mevcut mevzuat şu an için projelerde güneş enerjisinden yararlanmayı çok da kolay kılmıyor. Birçok onay prosedürü var. Oysa eski yapılarda bir apartman yöneticisinin yeni projelerde de bizim bir dilekçeyle güneş enerjisi üretebilmemizin önü açılmalı” dedi. Durbakayım, sistemin sağlıklı olarak işleyebilmesi için çatıların da güneş paneli kurulumuna uyumlu olması gerektiğini söyledi.

#Enerji
#Nazmi Durbakayım
6 yıl önce