|

Erdoğan TÜMOSAN'ın ürettiği Pusat'ı inceledi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, #IDEF19 14. Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı'nın açılışına katıldı. Törenden sonra TÜMOSAN standını ziyaret eden Erdoğan, TÜMOSAN tarafından tamamen özgün geliştirilen PUSAT 4×4 Taktik Tekerlekli Zırhlı Aracı (TTZA) inceledi. Albayrak Grubu Yönetim Kurulu Üyesi Nuri Albayrak, Pusat hakkında Cumhurbaşkanı Erdoğan'a bilgi verdi.

13:58 - 30/04/2019 Salı
Güncelleme: 16:06 - 30/04/2019 Salı
Yeni Şafak
TÜMOSAN standını ziyaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı Albayrak Grubu Yönetim Kurulu Üyesi Nuri Albayrak bilgilendirdi.
TÜMOSAN standını ziyaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı Albayrak Grubu Yönetim Kurulu Üyesi Nuri Albayrak bilgilendirdi.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen IDEF'19 14. Uluslararası Savunma Sanayi Fuarı'nın açılışına katıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, açılışın ardından fuarı gezerek yetkililerden bilgi aldı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN TÜMOSAN STANDINDA

Cumhurbaşkanı Erdoğan, tören sonrası TÜMOSAN standını da ziyaret ederek, Albayrak Grubu Yönetim Kurulu Üyesi Nuri Albayrak'tan PUSAT 4×4 Taktik Tekerlekli Zırhlı Aracı'na ilişkin bilgi aldı.


PUSAT Taktik Tekerlekli Zırhlı Aracı diğerlerinden ayıran bir özellik ise içeride bulunan personeli şasi üzerine sabitlenmiş zırhlı bir kabin vasıtasıyla balistik tehlikelerden koruyan aracın mayın koruması ise şasi altına eklenen modüler zırh kiti ile sağlanmaktadır.İsteğe bağlı olarak kabin zırhı gibi mayın koruma zırhı da artırılabiliyor.


PUSAT 4×4 Taktik Tekerlekli Zırhlı Aracı farklı kılan bir diğer özellikte, 4 silindirli kompakt motorun sağladığı kısa burun yapısı. Bu özellik sayesinde sürücünün görüş açısını kolaylaştırma, aracın şehir içerisinde manevra kabiliyeti,arazide ise tırmanma kabiliyetini arttırıyor.

İLK KEZ SERGİLENDİ

Öte yandan fuarda TÜMOSAN tarafından hafif ve orta seviye paletli zırhlı araçlar için yerli ve milli imkanlarla geliştirilen güç grubunun ilk prototipi de görücüye çıktı.

İHTİYAÇLARI KARŞILAYACAK

İlk kez sergilenen Alp Hafif Paletli Araç Güç Grubu, 18 ton muharebe ağırlığına kadarki yeni nesil zırhlı muharebe aracı, silah taşıyıcı araçlar, zırhlı muharebe araçları ve mevcut M113 araç ailelerinin ihtiyaçlarını karşılayacak.

ALP HAFİF PALETLİ ARAÇ GÜÇ GRUBU

Sergilenen güç grubu temel olarak motor, transmisyon, soğutma, egzoz ve hava emiş sistemleri olmak üzere 5 ana alt sistemden oluşuyor, araç elektrik ve mekanik arayüzlerini bünyesinde barındırıyor. Böylelikle oluşturulan güç grubu, muharebe sahasında araç üzerindeki güç grubu bölmesinden kolayca sökülüp takılabilirken araçların muharebede kalma süresini artırıyor.

Güç grubunda dizel motor olarak TÜMOSAN tarafından geliştirilen TMSN serisi dizel motor ailesinin en yeni üyesi olan sabit basınçlı püskürtme (common rail injection) sistemine sahip 4 silindirli 04DC02IV052H4-360H dizel motoru kullanılmakta. Motorun anma gücü 268 kW (360BG), nominal devir hızı 2500rpm, yakıt tüketimi 205gr/kWs ve sıkıştırma oranı 15:1’e karşılık geliyor. Motor; yüksek güç yoğunluğu, yüksek tork, yakıt verimliliği ve özel askeri isterleri karşılayabilir şekilde aynı zamanda düşük işletme maliyeti ve kolay bakım edilebilir özellikte tasarlandı.

  • Güç grubunun soğutma paketi, hava emiş ve egzoz sistemleri TÜMOSAN tarafından zorlu çevre şartlarında görev yapabilecek şekilde tasarlandı, soğutma paketinde yerli üretim yapan AKG Türkiye ile çalışıldı. Güç grubu, çevre koşulları olarak artı 55 derecede tam performanslı çalışma imkanı sunuyor ve askeri standartlarda görev yapabiliyor.

Transmisyon olarak HST Otomotiv tarafından Türkiye’de yerli olarak üretilen Allison marka X200-4C cross drive (karşıt sürüşlü) transmisyon kullanıldı.

Entegrasyon kolaylığı ve esneklik sağlayan modüler tasarıma sahip transmisyon; entegre tahrik, direksiyon ve fren sistemlerini içinde barındıran kompakt bir yapıya sahip.

Yüksek performans, yüksek güvenilirlik, dayanıklılık ve minimum maliyet şartları için tasarlanan Allison marka X200-4C transmisyon, güç aktarma organlarını ve aracı koruyan standart özellikleri bünyesinde barındırıyor ve sürücü eğitimlerini en aza indiren kullanım kolaylığı sağlıyor.



#Recep Tayyip Erdoğan
#İstanbul TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi
#IDEF'19 14. Uluslararası Savunma Sanayi Fuarı
#Pusat
#Tümosan
#Erdoğan
#Nuri Albayrak
5 yıl önce