|

DEiK’te Rusya görüşmesi

DEİK yönetimi Rusya konusunu görüşmek üzere 11 ülke temsilcisiyle toplandı. DEİK Başkanı Vardan, “Rusya meselesini etraflıca görüşerek, fotoğrafını çekmek istiyoruz” diye konuştu.

Yeni Şafak
04:00 - 28/11/2015 Cumartesi
Güncelleme: 01:39 - 28/11/2015 Cumartesi
Yeni Şafak

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Yönetim Kurulu, Türkiye-Rusya ekonomik ilişkilerini değerlendirmek üzere dün akşama doğru bir araya geldi. DEİK Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Cihad Vardan, Rusya ile ilgili son gelişmeleri değerlendirmek üzere DEİK Yönetim Kurulu üyeleri, Türkiye-Rusya İş Konseyi ile Avrasya İş Konseyi başkanlarının toplanacağını söyledi. Toplantı kararının önceki gün alındığını ifade eden Vardan, Rusya meselesini etraflıca görüşmek, konunun fotoğrafını çekmek istediklerini dile getirdi.



35 TEMSİLCİ KATILDI


DEİK Yönetim Kurulu, 35 üyeden oluşuyor. Toplantıya yönetim kurulu üyelerinin yanı sıra, Türkiye-Rusya İş Konseyi Başkanı Tuncay Özilhan ve Avrasya İş Konseyi altında yer alan Türkiye-Afganistan İş Konseyi, Türkiye-Azerbaycan İş Konseyi, Türkiye-Belarus İş Konseyi, Türkiye-Gürcistan İş Konseyi, Türkiye-Kazakistan İş Konseyi, Türkiye-Kırgızistan İş Konseyi, Türkiye-Moğolistan İş Konseyi, Türkiye-Moldova İş Konseyi, Türkiye-Özbekistan İş Konseyi, Türkiye-Tacikistan İş Konseyi, Türkiye-Türkmenistan İş Konseyi ile Türkiye-Ukrayna İş Konseyi başkanları da katıldı.



Mağdurlar için yardım masası


Türk iş adamlarının son günlerde Rusya'da yaşadıkları sıkıntıların ilk elden öğrenilmesi ve yetkili makamlar nezdinde çözüm bulunabilmesi için Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) bünyesinde “Rusya İletişim ve Koordinasyon Masası” kuruldu. TOBB'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, Rusya ile ilişkilerinde sıkıntı yaşayan iş adamları, “rusyamasasi@tobb.org.tr” e-posta adresini veya “0312-218 22 09/0212-924 39 79” faks numaralarını arayabilirler.




#Türkiye-Rusya ekonomik ilişkileri
#Rusya
#deik
#Türkiye-Kırgızistan İş Konseyi
#Türkiye-Moğolistan İş Konseyi
#Türkiye-Özbekistan İş Konseyi
#Türkiye-Tacikistan İş Konseyi
8 yıl önce