|

Ders niteliğinde büyüme

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’nin yüzde 7.4’lük büyüme oranının yurt içi ve yurt dışında ekonomiyi eleştirenlere ders niteliğinde olduğunu söyledi. Döviz kuru üzerinden yürütülen spekülasyonları da eleştiren Erdoğan, "Türkiye 2018 yılında elde edeceği yüksek büyüme oranıyla üzerinde oynanmaya çalışan tüm oyunları bir kez daha bozacak" diye konuştu.

Yeni Şafak ve
04:00 - 31/03/2018 السبت
Güncelleme: 00:12 - 31/03/2018 السبت
Yeni Şafak
Erdoğan, Türkiye’nin yüzde 7.4’lük büyüme oranının yurt içi ve yurt dışında ekonomiyi eleştirenlere ders niteliğinde olduğunu söyledi.
Erdoğan, Türkiye’nin yüzde 7.4’lük büyüme oranının yurt içi ve yurt dışında ekonomiyi eleştirenlere ders niteliğinde olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’nin 7,4’lük büyüme oranını “Döviz üzerinden yürütülen spekülasyonların tavan yaptığı bir dönemde böyle bir netice, umuyoruz herkese ders olmuştur” dedi. AK Parti genişletilmiş il başkanları toplantısında konuşan Erdoğan, 2017 büyüme rakamlarını değerlendirirken dövizdeki artış başta olmak üzere yurt içi ve yurt dışına mesajlar verdi. 2017’ye “şahlanış yılı” olarak tarif eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları söyledi:

TÜRKİYE G20 BİRİNCİSİ

Yüzde 7,4'lük büyüme oranıyla dünya ekonomisinin yüzde 85'ini temsil eden G20 ülkeleri arasında birinci sırada yer alıyoruz. OECD ve Avrupa Birliğinde de yüzde 7,8'lik büyüme elde eden İrlanda'nın hemen arkasından ikinci sırada yer alıyoruz. AB ortalamasının yüzde 2,4 olduğu dikkate alındığında Türkiye'nin başarısı daha iyi anlaşılacaktır.


OYUNA GELEN ARKADAŞLAR

Kredi derecelendirme kuruluşlarının ülkemizin aleyhinde nasıl yayınlar yaptığını, Türkiye'ye küresel sermayenin girmemesi için ne gibi gayretler içerisine girdiklerini biliyorsunuz. Hatta bu oyuna gelip aramızdaki bazı arkadaşların, kusura bakmasınlar, ülkemizdeki ekonomik durumun sıkıntılı olduğuna dair açıklamalar yapacak kadar yanlışın içerisine düştüklerini de ve bunu toplantılarda yaptıklarını da duymak bizi üzmüştür. Ortada bu denli büyük başarı var. Bir insan kendi ayağına kurşun sıkar mı, böyle bir şey olabilir mi?

Ülkenin bu psikolojik üstünlüğünü uluslararası camiaya vermesi gereken arkadaşlarım bu tür yanlışı yaparlarsa bunun affedilir yanı olamaz. Felaket tellalları zaten davul, zurna dolaşıyorlar. Onlar yetmiyor mu? Bize ne oluyor? Her gün, her saat susmak bilmeyen kriz söylemlerine, yatırımcıları ürkütmek için ortaya atılan onca yalana rağmen elde ettiğimiz bu büyüme oranı tüm milletimize moral vermiştir.

TERS KÖŞE YAPMAK DEĞİL

Kredi değerlendirme kuruluşlarının not oyunları, ardından döviz üzerinden yürütülen spekülasyonların tavan yaptığı bir dönemde böyle bir netice, umuyoruz herkese ders olmuştur. Bu var ya bu, ters köşe yapmak değil, dünyada ekonominin şartlarını adeta yeniden belirleme sürecidir.

  • YENİ PAKET GELİYOR
  • İç piyasayı hareketlendirmeye dönük çalışmaların da sürdürüldüğünü dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, hükümetin esnaftan, çiftçilere kadar her kesime destek verecek yer bir paketin çalışması içinde olduğunu anlattı. Erdoğan, “Buradan tüm milletime, özellikle de iş adamlarımıza, piyasa dediğimiz dünyayı oluşturan kesimlere sesleniyorum, lütfen Türkiye’ye güvenin, bozgunculara, dedikoduculara, kriz rantçılarına prim vermeyin. Türkiye’nin imkanları ve potansiyeli hem karşı karşıya bulunduğu sorunların üstesinden gelmeye hem de ekonomik hedeflerini gerçekleştirmeye yeterlidir” dedi.

KUR AŞAĞI KUR YUKARI

Birileri kur aşağı kur yukarı diye tutturuyor. Demek ki sizin o koyduğunuz kuralların hiç birisi geçerli değil. Teori başka bir şeydir, pratik başka bir şeydir. Siz teori ile pratiği birleştirebiliyorsanız, bunu başarabiliyorsanız selamlarım. Ama başaramıyorsanız sen yoluna, biz yolumuza.

KURU ÖCÜ GİBİ KULLANANLAR

Döviz kurunu öcü gibi kullanarak milletimizin kafasını karıştırmaya çalışanlara şöyle bir kötü haber vereyim, üzülmesinler. Türkiye 2018 yılında elde edeceği yüksek büyüme oranıyla üzerinde oynanmaya çalışan tüm oyunları bir kez daha bozacak, haberiniz olsun.

YATIRIMCILARA MESAJ VERDİ

Yabancı yatırımcıların Türkiye’ye olan ilgileri giderek artıyor. Sermaye, yatırımcı, girişimci, söz konusu olduğunda yerli yabancı ayrım yapmadık. Türkiye’nin büyümek için yatırıma, yatırım için de yatırımcıya ihtiyacı olduğunu ifade ettik. Aynı şekilde kendi iş dünyamıza da destek sağlıyoruz.

SAVUNMAYA SİPARİŞ

Geçtiğimiz haftalarda savunma sanayi firmalarımız yurt dışında katıldıkları tek bir fuarda 800 milyon dolarlık sipariş aldılar. İhracatçılarımız dünyanın dört bir yanını karış karış dolaşarak hem alternatif pazarlar arıyor hem de ürün çeşitliliğine gidiyorlar.”

#Ekonomi
#Türkiye
#Ekonomik Büyüme
٪d سنوات قبل